Her akşam yarım saat televizyonu kapatıp kitap okuyalım

Her akşam yarım saat televizyonu kapatıp kitap okuyalım

"Batman Her Yerde Okuyor" projesi Vali Ahmet Deniz’in katılımı ile Batman Anadolu Lisesi Erkek öğrenci yurdundan başlatıldı." projesi Vali Ahmet Deniz’in katılımı ile Batman Anadolu Lisesi Erkek öğrenci yurdundan başlatıldı.

Batman Anadolu Lisesi Erkek öğrenci yurdunda düzenlenen ve Vali Ahmet Deniz’in de katıldığı etkinlikle, "Batman Her Yerde Okuyor" projesi başlatıldı.

Eğitime daha iyi bir nitelik katmak ve toplumun bütün kesimlerinde okuma alışkanlığının kazandırılması amacıyla başlatılan projenin açılışına Vali Ahmet Deniz’in yanı sıra, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, İl Milli Eğiti Müdür Yardımcıları, Okul Müdürü ve yurtta yatılı kalan çok sayıda lise öğrencisi katıldı.

Batman Anadolu Lisesi Erkek Öğrenci Yurdundan kalan öğrencileri ziyaret eden Vali Deniz, öğrencilerle bir araya gelerek, bir süre sohbet edip istek ve sorunlarını dinledi.

Yapılan kitap okuma programı sonrası İLKHA'ya açıklamalarda bulunan Vali Deniz, gelecek nesillerin yetiştirilmesinde en önemli etkenin eğitim olduğunu belirtti.

"Her akşam yarım saat televizyonu kapatıp ailemizle birlikte kitap okuyalım"

Bu gün 'Nitelikli Eğitime Kararlı Adımlar Projesi'nin startının verildiğini hatırlatan Vali Deniz, "Bir toplumun gelişmesi ve kalkınması ancak eğitim ile mümkün olabilir. Eğitimde başarıyı yakalayamıyorsanız, bir yere varmanız mümkün değildir. Eğitimin de temelini okumak oluşturmaktadır. Okumadan başarılı olmak mümkün değildir.  Kitabımız Kur'an-ı Kerim’in ilk ayeti 'oku' diyor. Ama toplum olarak maalesef okumuyoruz.  Bir Japon 25 kitap okurken, bir Fransız 15 kitap okurken, bizim 6 tanemiz bir kitap okuyor. Onun için biz bugün bir farkındalık yapalım dedik.  Anadolu Lisesi yurdunu ziyaret ederek, yurtta kalan öğrencilerimiz ile birlikte 'Batman Her Yerde Okuyor' Projesinin startını verdik. İsteğimiz ve arzumuz, her kesin her yerde kitap okuyabileceğini göstermektir. Anne ve babalardan ricam,  çocuklarımıza örnek olalım. Her akşam bir veya yarım saat televizyonu kapatarak, elimize kitabımızı alıp, çocuğumuzla beraber kitap okuyalım.  Çünkü çocuklar büyüklerini örnek alıyor. Anne ve babada o alışkanlık yoksa çocuklar o alışkanlığı zor ediniyor.  Buna ihtiyacımız var.” diye konuştu.

Vali Deniz, "Bilge Kral Aliya İzzetbegoviç'in çok güzel bir sözü var. 'Okumak özgürlüğe kanat çırpmaktır' diyor. Onun için biz bugün bu projeye start verdik. İnşallah şehrimizde herkes okusun istiyoruz."dedi.

Kitap okuma kampanyasına katılan öğrencilerden Miraç Demir, ise şunları söyledi:

"Bugün pansiyonumuzda sayın valimizle kitap okuma projesine start verdik. Kitap okumak çok güzel bir şey, insan kitap okuyunca başka alemlere yolculuk ediyor. Her zaman kitap okuyorum normalde ama sayın valimiz ve arkadaşlarımızla birlikte toplu halde okumak çok daha güzel bir şeydir. Kitap okuma genelde yatmadan önce veya sabah kalkınca okumak güzel olur. Ailece topluca kitap okumak isteniyorsa, filim dizileri saatleri tercih edilmelidir. Böyle yapılması daha faydalı olacaktır. Diziler sadece vakit öldürüyor. Kitap okumak ise her zaman bir şeyler kazandıracaktır."

Vali Deniz, okuma etkinliğinin ardından öğrencilerin saz eşliğinde söyledikleri türkülere eşlik etti.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.