Her alanda teknoloji destekli yerli üretim yapmalıyız

Her alanda teknoloji destekli yerli üretim yapmalıyız

Batman Valisi Ahmet Deniz, savunma sanayinde olduğu gibi diğer alanlarda da teknoloji destekli yerli üretim yapmak gerektiğini söyledi.

Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği (KÜSİ) Planlama, Geliştirme ve Koordinasyon Kurulu 2018 yılı birinci dönem toplantısı Batman Valisi Ahmet Deniz başkanlığında gerçekleştirildi.

Valilik toplantı salonunda yapılan toplantıya; Vali Deniz’in yanı sıra Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü, OSB Müdürü, KOSGEB İl Müdür Vekili, İl Ticaret Müdürlüğü yöneticileri, Ticaret Odası temsilcisi, MÜSİAD yöneticileri, ilgili kurumların temsilcileri ile sanayiciler katıldı.

Vali Ahmet Deniz’in açılış konuşmasıyla başlayan toplantı, Batman KÜSİ İl Temsilcisi Yrd. Doç. Dr. Hakan Karakaya tarafından yürütülen çalışmalara ilişkin yaptığı sunum ile devam etti.

Sanayinin gelişmesinde kamu, üniversite ve sanayi kuruluşlarının işbirliğinin önemli olduğunu belirten Vali Deniz, “ilimizde katma değeri yüksek ürün üretilmesi açısında burada alacağımız kararlar önemlidir. İlgili kuruluşların kaynak ve teknoloji alanlarında işbirliği içerisinde, teknoloji destekli katma değeri yüksek ürün üretmeleri ilimiz açısında daha kıymetli hale gelecektir. Bu gün dünyada var olan yüksek rekabet ortamında bilgiye sahip olan ve bilgiyi teknolojiye dönüştürebilen ülkeler çok daha avantajlı durumdadır. Savunma sanayide olduğu gibi diğer alanlarda da teknoloji destekli yerli üretim yapmalıyız.” dedi.

Batman Üniversitesi “Teknoloji Geliştirme Bölgesi” adı altında kurulacak olan Teknopark çalışmalarına değinen Deniz, Teknoloji Geliştirme Bölgesi için gerekli finansmanın sağlandığını ve proje çalışmaları tamamlanmak üzere olduğunu ifade etti.  

Toplantı sonunda, bir önceki dönemde alınan kararların görüşülmesinin ardından, kamu-üniversite-sanayi işbirliğinin güçlendirilmesi için ilgili kurumların ve sanayicilerin işbirliği içerisinde yürütülecek çalışmalar ele alınarak görüşüldü.

İLKHA



Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.