Her darbenin bizatihi kendisi bir beka sorunu

Her darbenin bizatihi kendisi bir beka sorunu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz bugün Türkiye’nin beka meselesinden söz ettiğimizde, bazıları bunu istihzayla karşılıyor. Hâlbuki bu ülkenin tarihindeki her darbe, her cunta, her vesayet girişiminin bizatihi kendisi bir beka sorunuydu." dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart Mahallî İdareler Seçimleri kampanyası kapsamında Erzurum mitingine katıldı. İstasyon Meydanı’nda düzenlenen mitingde Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP, HDP, İYİ Parti ve Saadet Partisi’nin ortak hareket ettiğini dikkati çekerek bu partilerin karşısına 15 Temmuz’da kurulan Cumhur İttifakı’yla AK Parti ve MHP olarak çıktıklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugünün 28 Şubat 1997 darbesinin 22’nci yıl dönümü olduğunu hatırlatarak sözlerine şöyle devam etti: "Benim başörtülü kızlarımın üniversitelere alınmadığı günün bir yıl dönümü. Bu çileleri kimlerle çektik? Bu CHP ile çektik, bu CHP zihniyetidir bu. Camilerimizi ahıra çeviren bu CHP zihniyetidir. O zaman başörtülü kızlarımızı kalkıp da odalarda hesaba çeken, başlarını açtırmak suretiyle içeri alan rektör yardımcısı hanım daha sonra CHP’nin milletvekili oldu biliyorsunuz. Bize neyi anlatıyorlar bunlar, bizimle yan yana geldiklerinde başka konuşuyorlar, sırtlarını döndüklerinde başka. Bizi aldatamazsınız."

"Türkiye'nin darbeler, cuntalar, vesayetler defterinin bu karanlık sayfası bize, istiklal ve istikbalimize daha sıkı sarılmamız gerektiğini gösteriyor." ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz bugün Türkiye’nin beka meselesinden söz ettiğimizde, bazıları bunu istihzayla karşılıyor. Hâlbuki bu ülkenin tarihindeki her darbe, her cunta, her vesayet girişiminin bizatihi kendisi bir beka sorunuydu." değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin, son altı yıldır, tarihinin hiçbir döneminde olmadığı kadar çok sayıda ve çok yönlü saldırıya maruz kaldığını vurgulayarak 15 Temmuz darbe teşebbüsünün yaşandığı gece CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Atatürk Havalimanından ayrılışını ve Bakırköy Belediyesinde kahvesini içerek darbecilerin faaliyetlerini izlediğini hatırlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan,  "Bay Kemal, sen darbecisin, darbeci. Sen darbecilerle berabersin. Geçmişinizde de zaten bu var. Kendinizi aklayamazsınız. Menderes’in ipini çekenlerle, iki arkadaşının ipini çekenlerin zihniyeti neyse senin zihniyetin de odur. bunları çok iyi biliyoruz. Hepsinin de ortak bir amacı vardı. Bu amaç, Türkiye’nin istikrarına darbe vurmaktır. Bu amaç, milletimizin huzurunu kaçırmaktır." şeklinde konuştu.

"Tanzim satışla fiyatlar yarı yarıya indi"

AK Parti teşkilatının 31 Mart seçimleri için çok yoğun şekilde çalışması gerektiğine vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu: "CHP olarak sizin tarihinizde yokluk kuyruğu vardı Bay Kemal. Senin baban da bunu iyi bilir, sen de bunu iyi bilirsin, detayına ben girmeyim. Analarımızın, babalarımızın nüfus cüzdanlarıyla verilen kartlarda mühürler var. Yağ kuyrukları, benzin kuyrukları… Sen de ilaç kuyruğu vardı. Şimdi yokluk kuyruğu yok, varlık kuyruğu var. Simsarlara, komisyonculara halkımı sömürmek mi istiyorsun, size fırsat vermeyeceğiz dedik ve bu adımları attık. Fiyatlar yarı yarıya indi."

Isparta mitingi sırasında AK Parti Isparta Milletvekili ve TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç’in, üreticinin elinde 400 bin ton elma olduğu bilgisini verdiğini ve bu ürünü 2 liradan alarak tanzim satışta 3 liraya satışa çıkardıklarını anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bay Kemal, sen bu işlerden anlamazsın. Sen hâlâ aynı yerdesin, dokuz kez seçime girdin kaybettin, koltuktan kalkamıyorsun." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, millete hizmet etme imkânı verdiği için Allah’a her zaman şükrettiğini belirtti ve millete, vatana, İslam’a hizmet yolundan ayrılmamak temennisinde bulunarak sözlerini tamamladı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler