Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, hayvan pazarı esnafını ziyaret etti

Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, hayvan pazarı esnafını ziyaret etti

Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, ilçe ekonomisine önemli katkı sağlayan canlı hayvan pazarı esnafını ziyaret etti.

Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, hayvan pazarı esnafını ziyaret etti. Bayık, Belediye Meclis üyeleri Mehmet Dürrü Narin ve Cenap Torgut ile birlikte canlı hayvan pazarı esnafıyla sohbet edip besicilik konusunda bilgi alışverişinde bulundu.

Bayık "2009 yılı öncesinde mahalle arasında canlı hayvan pazarlıkları yapılıyordu. Göreve gelmeden önce Hilvan ekonomisine ivme katmak amacıyla canlı hayvan pazarı vaadim vardı. Hamd olsun bu vaadimizi yerine getirdik. Hilvan'a kazandırdığımız canlı hayvan pazarının kurulmasıyla beraber, ekonominin önemli bir bölümünü oluşturan hayvancılıktan elde edilen sıcak para akışının ilçenin dışına çıkmasının önüne geçtik. Bu şekilde; hayvanını çevre il ve ilçelerde pazarlamak zorunda kalan besicilerimizin üzerinden de önemli bir nakliye yükünü kaldırmış olduk. Hayvancılık yaparak geçimini sağlayan esnaflarımız, kendi malını cuma günleri kurulan pazar alanında rahatça satıp ciddi bir ekonomi gelir elde edebiliyor. İnşallah önümüzdeki dönemde besiciler için ciddi projelerimizi hayata geçireceğiz." şeklinde konuştu.

Bayık, ayrıca Hilvan Organize Besi Bölgesi için proje hazırladıklarını belirtti.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.