Hilvan Belediyesinden sivrisinekle mücadele çalışması

Hilvan Belediyesinden sivrisinekle mücadele çalışması

​Şanlıurfa Hilvan Belediyesi, hastalık taşıyıcı ve bulaştırıcı sivrisinek ile karasineklerin üreme dönemlerinin gelmesiyle larvaların üreme noktalarında ilaçlama çalışmalarına başladı.

Hilvan Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, vatandaşların rahat, huzurlu ve sağlıklı bir yaz mevsimi geçirmesi için merkez ve kırsal mahallelerde devam eden ilaçlama çalışmaları ile ilgili yazılı bir açıklamada bulundu.

Açıklamada, "Sivrisinek ve karasineklerin üreme noktaları olan mazgallar, bataklıklar, su birikintileri, çöp alanları ve daha birçok larva alanında etkin bir şekilde yaptığımız ilaçlama çalışmasına ek olarak yetişkin sivrisinek ve karasineklerle mücadele çalışmasına da devam ediyoruz. Mahalle, sokak ve caddelerde programlı bir şekilde yapılan çalışmaların yanında halkın ortak kullanım alanları olan park, bahçe ve yeşil alanlarda gece ve gündüz ekiplerimiz tarafından ilaçlanıyor. Havaların ısınmasıyla etkisini gösteren sivrisinek ve karasinekle mücadelemiz vatandaşlarımızın huzuru için aralıksız devam edecek." ifadelerine yer verildi.

Merkez ve kırsal mahallelerde devam eden ilaçlama çalışmaları ile ilgili memnuniyetini dile getiren 21'inci Dönem Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Şanlıurfa Milletvekili Muzaffer Çakmaklı da "Hilvan Belediyesi ilaçlama ekiplerinin kırsal mahallemizde özellikle yaz mevsiminde etkisini gösteren sivrisinek ve karasineklere karşı yapmış olduğu ilaçlama çalışması hepimizi mutlu etti. Larva ile yetişkin sivrisinek çalışmalarının yanında Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede ülkemiz sınırlarına kadar yayılan Coronavirüs salgını ile de örnek bir çalışma ortaya koydular. Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık ve ekiplerine yaptıkları bu duyarlı çalışmalardan dolayı teşekkürlerimi iletiyorum." dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler