Hilvan’da 1200 yaşlı ve engelliye evde bakım hizmeti

Hilvan’da 1200 yaşlı ve engelliye evde bakım hizmeti

Şanlıurfa’nın Hilvan İlçesi’nde 65 yaş ve üstü bakıma muhtaç bin 200 kişiye evde bakım hizmeti veriliyor.

Hilvan Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Hilvan Belediyesi ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü işbirliğiyle hazırlanan sosyal proje kapsamında, merkez ve kırsal mahallelerdeki bakıma muhtaç 65 yaş üstü ve engelli bin 200 kişiye evde bakım hizmeti veriliyor.

Pandemi sürecinin etkisi, yaşı ve fiziksel durumu itibarı ile evden çıkamayan veya kendi kişisel bakım ihtiyaçlarını karşılayacak durumda olmayan 640 bayan ve 560 erkeğe, görevliler tarafından evleri ziyaret edilerek kişisel bakımları yapılıyor.

Hilvan Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından açıklanan verilere göre merkeze bağlı Karacurun, Bahçelievler, Bağlar ve Yeni Mahalle’de başlatılan evde bakım hizmeti kapsamında, yardım ve bakıma muhtaç vatandaşların el, yüz ve saç bakımları yapılıyor. Sağlık ekiplerinin de yer aldığı projede yapılan ev ziyaretlerinde, aile fertleri sağlık kontrolünden geçirilip Coronavirus hakkında bilgilendiriyorlar.

Projede yer alan görevlilerle birlikte ev ziyaretinde bulunan Kaymakam Coşkun Doğan ve Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, sağlık kontrolleri ve bakımları yapılan vatandaşlarla sohbet edip diğer ihtiyaçlarının karşılanması noktasında yardımcı oluyorlar.

Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, "Özellikle 65 yaş ve üstü bakıma muhtaç engelli amca ve teyzelerimize aylık olarak, saç bakımı, sakal tıraşı, cilt bakımı gibi fiziksel bakımlarının yanında, isteğe bağlı olarak teyzelerimizin ellerine ve saçına kına yakılıyor. Vatandaşlarımızın memnun kaldığı bu sosyal proje, kırsal mahallelerde de uygulanacaktır. Bu projenin mimarı İlçe Kaymakamımız Sayın Coşkun Doğan'a teşekkür ediyorum. Belediye olarak bu ve buna benzer her türlü projeyi sonuna kadar desteklemeye devam edeceğiz" dedi.

'Evde bakım projesi' ile ilgili konuşan Hilvan Kaymakamı Coşkun Doğan, " Gençlik nasıl doğalsa, yaşlılık da insanoğlunun kaçınılmazı bir ömür mevsimidir. Allah'tan bir kaza bela gelmezse bu yaşlılık evresini mutlaka tadacaktır. Yaklaşık bir ayda Hilvan'da 65 yaş üstü vatandaşlarımızın 2022 sayılı kanun kapsamında, yani muhtaç ve kimsesi olmayan, bakıma ihtiyacı olan yaşlılarımızı bakım projesine aldık. Bu projede erkek vatandaşlarımızın sakalı var ise makine ile düzeltiyoruz, saç tıraşlarını yapıp tırnaklarını kesiyor, ateş ve tansiyonlarını ölçerek kontrol ediyoruz. Sağlık çalışanı arkadaşımız Coronavirus tedbirleri hakkında bilgiler verip, uymaları gereken kuralları hatırlatıyor. Kadın vatandaşlarımız ise benzer şekilde saçlarını kesiyor, isteyenin saçına kına yakıyor, el ve yüz bakımları yapılıyor. Pandemi süreciyle birlikte bu proje ilk olarak Hilvan'da başladı. Şu anda 4 merkez mahallede 350'si kadın ve 261'i erkek olmak üzere toplam 611 vatandaşımıza ulaşmış bulunmaktayız. Onların yalnız olmadıklarını birlik ve beraber olduğumuzu kendilerine ifade edeceğiz. Bu proje sosyal bir proje olmakla beraber kurumların uyum içerisinde iş birliği içerisinde çalıştığı bir projedir. Halk eğitim merkezimiz Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımız bu projeyi beraber götürmektedirler. Proje kapsamında toplam 2 usta öğreticimiz, 8 kursiyerimiz görev almaktadır. Böylelikle insanımıza ulaşıyor kendilerinin sosyal ihtiyaçlarını gideriyoruz." ifadelerine yer verdi.

"Hilvan'daki vatandaşlarımızın sorumluyum"

Kaymakam Doğan, "Ben Hilvan’da bütün vatandaşlarımdan sorumluyum, bir vatandaşım bir gün aç yatıyorsa öncelikle sorumlusu benim. Bu anlamda kim benim karşıma çıkıp yemek istiyorsa, ekmek istiyorsa kendilerini geciktirmeksizin kendilerini aş evlerine alıyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler