Hilvan'da işe alınacak 45 kişi için bin 247 başvuru

Hilvan'da işe alınacak 45 kişi için bin 247 başvuru

Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde Toplum Yararına Programı (TYP) kapsamında işe alınacak 45 kişi için kura çekimi yapıldı. İşe alınacak 45 kişi için bin 247 başvuru yapıldı.

Türkiye İş Kurumu'nun (İŞKUR), istihdam konusunda zorluk çeken işsizlere geçici olarak iş bulmak amacıyla uygulamaya koyduğu Toplum Yararına Programlar (TYP) kapsamında Hilvan Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde istihdam edilecek 45 kişi kura çekimi ile belirlendi.

Hilvan Kapalı Spor Salonu'nda noter huzurunda yapılan kura çekiminde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri de hazır bulundu. Başvuruda bulunan bin 247 aday, önce asılı listeleri kontrol ederek liste de kendi ismini aradı. Başvurusu kabul edilen bin 247 kişi kuraya katıldı. Salonda isminin çıkmasını bekleyen vatandaşların heyecanlı oldukları gözlendi.

Kura çekimi öncesi yapılan hazırlıklardan sonra yetkililer adayları şu şekilde bilgilendirdi:

"Hilvan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Şanlıurfa İŞKUR İl Müdürlüğü'nün ortaklaşa hazırlamış olduğu TYP kapsamında 45 tane çevre temizliği için personel alınacaktır. Bunun için bin 247 kişi müracaat etmiş. Bu müracaatta; kadınlar, 35 yaş üstü bireyler, engelliler, eski hükümlüler, terörle mücadelede malul sayılmayacak şekilde yararlananlar öncelikli olarak listeye alınmıştır. Toplam bin 247 kişinin başvurusu kabul edilmiştir."

Noter huzurunda yapılan kura sonucunda, 9 ay süreyle işe alınacak 45 kişi belirlendi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler