Hilvan'da ormanlık alandaki ağaçların kesilmemesi için bin 379 imza toplandı

Hilvan'da ormanlık alandaki ağaçların kesilmemesi için bin 379 imza toplandı

Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde ormanlık alandaki ağaçların kesilmesi ile gündeme gelen sorunun, vatandaşların itirazı ve imza toplaması üzerine tekrar değerlendirileceği belirtildi.

Hilvan'ın Karacurun Mahallesi'nde "Hilvan Ormanı" olarak bilinen ormanlık alanda kısa bir süre önce ormanın yanında bulunan özel bir şirket tarafından 'Alan genişletilmesi' kapsamında gerekli başvurular yapılmış, ağaçların kesileceğini öğrenen mahalle muhtarları ve ilçe halkı da buna mani olmak için gerekli mercilere itirazlarda bulunmuştu.

Yapılan itirazlar üzerine Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Raporunun 10 gün boyunca halkın görüşüne açılmış olduğunu ve konu hakkındaki görüş ve öneriler için bu süreç zarfında Şanlıurfa Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığına müracaatların yapılabileceğine dair bir karar aldığını kamuoyuna duyurdu.

Bunun üzerine İlçede 16 mahalle muhtarı, 4 STK ve bin 379 vatandaş ormanlık alanda bulunan ağaçların kesilmemesi için imza atarak gerekli mevkilere itirazda bulundu.

İlçedeki muhtarlar, Kaymakamlığa verdikleri itiraz dilekçelerinde şu ifadelere yer verdi; "İlçemizin Karacurun Mahallesi Bel mevkiinde bulunan Orman alanında Mesire Alanı, Devlet Hastanesi, Yüksek Okul, TOKİ ve Sanayi bulunmaktadır. Bu ormanımızın bir kısmı halen mucur ocağı olarak kullanılmaktadır. Bu mucur ocağı genişletilmek yani orman alanı yok edilerek badem ve çam ağaçları yok olmak tehlikesiyle karşı karşıya kalacaktır. Şayet bu genişletme yapıldığı takdirde belirtilen tüm ilçemizin kan damarı olan ve Türkiye'nin sayılı badem ormanı yok olacaktır. Yapılacak olan mucur ocağı genişletme çalışmasının durdurulmasını talep eder bu hususta gereğinin yapılmasını arz ederiz."

Ayrıca konu ile ilgili ilçe halkı da sosyal medya hesaplarından, ormanlık alandaki ağaçlarının kesilmemesi için tepkilerini dile getirdiler.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler