Hilvan'da Siyer Sınavına katılım ikiye katlandı

Hilvan'da Siyer Sınavına katılım ikiye katlandı

Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesinde yüzlerce kişinin katılımı ile gerçekleşen Kutlu Doğum Siyer Sınavı ilçe halkı tarafından büyük ilgi gördü.

Şanlıurfa’nın Hilvan İlçesinde Peygamber Sevdalıları Platformunun düzenlediği Kutlu doğum Siyer Sınavına İlçe halkı büyük ilgi gösterdi.

Peygamber Sevdalıları Platformunun Türkiye genelinde düzenlenen Kutlu Doğum Siyer Sınavı, Hilvan Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Selam-Der) öncülüğünde , Bağlar Mahallesi Mehmet Akif Ersoy İlkokulunda gerçekleştirildi. Sınava yoğun katılımın olduğu görüldü.

Peygamber Sevdalıları Platformu Hilvan İlçe koordinatörü Halil Çayır, Siyer Sınavına katılımın geçen seneye nazaran ikiye katlandığını belirterek, ”Sınava en çok 1. ve 2. kategoride katılım oldu. Bu yılki Peygamber Sevdalıları Platformu ‘O’nu Oku, O’nu Yaşa ’ temasını seçti. Peygamberimizin hayatını okuyoruz ama nasıl? Öncelikle Peygamber Efendimiz nasıl bir insandı ve nasıl bir kişiliğe sahipti? Peygamber (sav) öncelikle nasıl bir babaydı, nasıl bir idareci, nasıl bir komşu, nasıl bir komutandı. Onu her yönüyle örnek almamız gereklidir.  Bu sınavın kaybedeni yoktur. Kitabı okuyarak az da olsa kendisine bir fayda sağlayan kişi bu sınavı kazanmıştır.” diye konuştu.

Çayır, kurtuluşun Peygamber’in (sav) izinden gitmekle olabileceğini ve O’nu okuyup O’nun gibi yaşamakla mümkün olabileceğini,  Hilvan'da Siyer Sınavına başvurunun geçen seneye göre ikiye katlandığını belirterek, sınavda kendilerine destek olan Milli Eğitim camiasına teşekkür etti.

Siyer Sınavına katılması için Gölcük köyünden oğlunu getiren Ahmet Akyavuz, Peygamber için sabah erkenden kalkıp seve seve geldiklerini söyledi. Akyavuz: ”Siyer Sınavını düzenleyen herkesten Allah (cc) razı olsun. Oğlum bana sınavdan bahsedince kendisine çalışmasını söyledim. Bu vesile ile Peygamber Efendimiz aklımızdan çıkmaz. Normalde diğer sınavlara çocuğum kendisi gidiyor fakat bu sınav için oğlumu özellikle araba ile getirdim.  Siyer Sınavlarının sadece Allah rızası için yapılıp devam etmesini istiyoruz” dedi.

Siyer sınavına 1. ve 2. kategoriden katılan çocuklar duygularını dile getirdi. Sınavın faydalı olduğunu belirten Mehmet Sabri Çatır: “Kitabı bir defa okuyup bitirdim. Sınav güzeldi, daha öncede siyer kitapları okuduğum için fazla zorlanmadım. Sınav sayesinde Ebu Talibin gerçek ismini öğrendim.” dedi.

Altıncı sınıf öğrencisi Bünyamin Bazik de, “Sınavda kolay sorular da vardı, zor sorular da. Ama kitabı iyi okuduğum için güzel geçti. Kitapta Uhud ve Bedir savaşından sorular çıktı. Onu da okuduğumuz için iyi cevapladık.” diye konuştu.

Burak Şekercileroğlu ise, kitabın sadece yarısını okuduğu halde sınavın iyi geçtiğini, bu vesile ile Peygamberin akrabalarını biraz daha tanıdığını ve bu sınavların devam etmesini istediğini söyledi.

İLKHA





























Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.