Hilvan'da yaz Kur'an kursları devam ediyor

Hilvan'da yaz Kur'an kursları devam ediyor

Kadın Bilgilendirme ve Kültür Merkezi ile Bilgi Evi'nde kız çocuğu ve yetişkin bayanlara yönelik, yüzden fazla kişiye Kur'an kursu veriliyor.

Sosyal belediyecilik projeleri kapsamında Hilvan Belediyesi bünyesinde birçok dalda mesleki eğitim verilen Kadın Bilgilendirme ve Kültür Merkezi ile Bilgi Evi'nde kız çocuğu ve yetişkin bayanlara yönelik olmak üzere yüzden fazla kişiye Kur'an kursu veriliyor. Yaz okulu kursuna katılan çocuk ve yetişkin bayanlar, Kuran-ı Kerim ve temel dini bilgileri öğreniyor.

Hafta içi her gün yaklaşık iki yüz kişiye eğitim verdiğini belirten Kur'an kursu eğitmeni Ayşe Demirsu, "Yaz okulu eğitimleri kapsamında verdiğimiz Kur'an kursuna katılım oldukça fazla. Kurslarımızda Kuran-ı Kerim eğitimi ile birlikte temizlik, namaz, oruç, hac ve zekâtı öğretmeye yönelik derslerimiz var. Bunlarla birlikte öğrencilerimiz, dini bilgileri çeşitli sosyal aktivitelerle pekiştirme imkânı buluyor. Saygı, sevgi, hoşgörü ve topluma faydalı birer birey olmanın temelinde dini eğitim var diyen Demirsu, "Bize bu imkânı sağlayan Hilvan Belediye Başkanı Sayın Aslan Ali Bayık'a teşekkür ederiz" dedi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler