Hilvanlılar altyapı sorunları nedeniyle mağdur oluyor

Hilvanlılar altyapı sorunları nedeniyle mağdur oluyor

Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesinde yıllardır devam eden içme suyu sorunu çözüme kavuşurken, altyapı sorunlarından dolayı halka yine mağdur oluyor.

Yaşadıkları su sorunu nedeniyle uzun süre basında yer bulan Hilvanlılar, bu sefer de altyapı sorunlarından dolayı mağduriyetler yaşıyor.

İlçenin su sorunu, yüklenici firmanın işi yarım bırakması nedeniyle bir süre uzasa da daha sonra yapılan çalışmalarla proje bitirilerek ilçeye su verildi. Yıllarca su sıkıntısı çeken ilçe halkı, tam suya kavuşmanın sevincini yaşayacakken bazı mahallelerde yaşanan altyapı sıkıntıları nedeniyle tekrar su sorunu yaşamaya başladı.

Yaklaşık 2 aydır suyun bırakıldığı ilçede yetkililer, ilk günlerde ortaya çıkan söz konusu sorunların kısa sürede giderileceğini belirtse de altyapı sorunlarının giderilmesi için yapılan çalışmalar hala bitmiş değil. ŞUSKİ ekiplerinin altyapı sorunlarını gidermek için; Yeni Mahalle, Karacurun Mahallesi, Bağlarbaşı Mahallesi gibi yerlerde yaptığı çalışmalardan dolayı bu mahallelere belli bir süre su verilemiyor.

Kısa bir süre önce bitirilen üst yapının yapılan kazı çalışmalarından dolayı sökülmesi ve kış şartlarından dolayı sokakların çamur içinde kalması da halkın tepkisini çekiyor.

Döşenen boruların daha kullanılmadan patlamasına bir anlam veremeyen ilçe halkı, yapılan işlerin yeterli takip edilmediğini savunarak bunun faturasının halka çıktığını söyledi.

Kazılan yerlerin taşlarının hala döşenmediğini belirten Abdulkerim Yüksekyayla, “Bu yeni döşenmiş şebeke suyunun borularıdır. Boruların ağzı açık bırakılmış. Bu nedenle borulara su verildiğinde sular borulardan mahalledeki sokaklara akıyor ve sokaklarda çamur oluşuyor. Ayrıca bizim sokağın parke taşları da halen döşenmemiş. Biz bu şekilde hem sudan dolayı hem de çamurdan dolayı mağdur oluyoruz. Ara sıra ekipler gelip kazı yapıyorlar. Kanaatimce boruların bağlantıları sağlam yapılmamış bundan kaynaklanıyor.” dedi.

Mustafa Harmanşah ise “Borulardan su akıyor mahalleyi bazen su basıyor. Bazı yerlerde bir buçuk aydır bu şekilde bir yarım kazıyorlar.  Bir yeri kapatmadan bu defa başka bir yeri kazıyorlar. Ne yapacağımızı şaşırmışız. Böyle bir şeyin olmaması lazım.” diyerek sitemde bulundu. (Osman Gülebak-Ramazan Şefkatlı-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.