Hindistan'ın Cammu Keşmir adımı işgalini kalıcı hale dönüştürme hamlesidir

Hindistan'ın Cammu Keşmir adımı işgalini kalıcı hale dönüştürme hamlesidir

Hindistan'ın Cammu Keşmir'e yönelik tek taraflı kararına ilişkin basın açıklaması yayımlayan Anadolu Gençlik Derneği (AGD), bu adımın Hindistan'ın Keşmir'deki işgalini kalıcı bir duruma dönüştürme hamlesi olduğuna vurgu yapıldı.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Müslüman mazlum coğrafyalardan biri olan Keşmir'e dikkat çekmek amacıyla "Keşmir Bizim Canımızdır" başlığında bir basın açıklaması yayımladı.

Hindistan'ın tek taraflı olarak, Cammu Keşmir'in, kendi anayasasına sahip olmak, savunma, iletişim ve dış ilişkiler dışındaki tüm meselelerde karar almak gibi birçok ayrıcalığını sona erdirmesinin Keşmir'deki işgalini kalıcı bir duruma dönüştürme hamlesi olduğuna vurgu yapılan açıklamada, "Bu niyet ve bu doğrultuda atılan adımlar hem kabul edilemez hem de Keşmir sorununu asla çözmez.Keşmir sorununun çözümü için Keşmir halkı bir nesne olarak görülmemelidir." denildi.

"Keşmir'in geleceğine ve statüsüne Keşmir halkı karar vermelidir." ifadesine yer verilen açıklama, şöyle devam etti:

"Halkın insanî hak talepleri karşısında güvenlik güçlerinin hukuksuz uygulamalarına fırsat verilmemelidir. Hindistan, aynen israilin Filistin'de yaptığı gibi Keşmir'deki demografik yapıyı lehine çevirme girişimlerinden vazgeçmelidir. Keşmir halkının hak ve adalet taleplerinin ve bu yöndeki gösterilerinin Hindistan ya da başka aktörler tarafından terör faaliyeti olarak gösterilmesine engel olunmalıdır. Camilerin ve mescitlerin Hindistan tarafından terör yuvaları, toplu ibadetlerin ise terör eylemi olarak lanse edilmesinin önüne geçilmelidir."

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler