Hiperbarik oksijen tedavisi hastalara başarıyla uygulanıyor

Kapalı bir basınç odası içerisine alınan hastalara, yüzde yüz medikal oksijen solutarak yapılan bir tedavi yöntemi olan hiperbarik oksijen tedavisi, Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Hiperbarik Tıp Ünitesi’nde hastalara başarıyla uygulanı

Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 2016 yılından beri hizmet veren Hiperbarik Tıp Ünitesi, kemik ödemleri, karbonmonoksit zehirlenmeleri ve uzuv kayıplarının önüne geçilmesi gibi çok sayıda hastalık ve travmanın tedavisinde etkin kullanılıyor.

Ünite, Güney Marmara’nın kamuya bağlı tek hiperbarik tıp ünitesi olarak, 6 milyonluk nüfusa hizmet veriyor. Bursa’nın yanı sıra Balıkesir, Çanakkale illerinden de sevk edilen çok sayıda hasta, ünitenin verdiği hizmetten faydalanıyor. Son dönemlerde talebin artması karşısında ek mesai uygulamasına geçtiklerini dile getiren Ünite İdari Sorumlusu Sualtı Hekimliği ve Hiperbarik Tıp Uzmanı Dr. Bekir Selim Bağlı, hiçbir hastayı mağdur etmemek için gayret sarf ettiklerini dile getirdi.


"Damarların faaliyet göremediği bazı hastalıklar var"

Hiperbarik oksijen tedavisinin birçok hastalığın tedavisinde kullanıldığını belirten Bağlı, "Dalgıçların hastalığı olarak bilinen vurgun hastalığı, bölgemizde sıklıkla karşılaştığımız karbonmoksit yani soba zehirlenmeleri ve diyabetik ayak enfeksiyonların da etkilidir. Bunun dışında kemik ödemleri ve avezküler nekroz hastalığında da yardımcı tedavi olarak uygulanabilir. Yine damarların faaliyet göremediği bazı hastalıklar var. Görme ile ilgili ya da kol bacak uzuvlarımızdaki damar tıkanıklıklarında da hiperbarik oksijen tedavisi ile bozulmuş dokulara yüksek oksijen göndererek tedavilerine katkı sunmaya çalışıyoruz" dedi.

"Depremzedeler şifa buldu"

Kahramanmaraş’ta meydana gelen deprem nedeniyle bölgeden gelen çok sayıda depremzedeye hizmet verdiklerini vurgulayan Uzm. Dr. Bağlı, “Ülkemizin yaşadığı deprem felaketinden etkilenen hastalara da yardımcı olmaya çalıştık. Bu hastaların, rutin hastalara eklenmesiyle meydana gelen talep artışını biz ek mesai ile bu hastalara yardımcı olarak, aşmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

"Tedavinin etkisini gördüm"

Geçtiğimiz yıl kalça kemiği ödemi rahatsızlığı nedeniyle 30 seans hiperbarik oksijen tedavisi gördüğünü belirten 42 yaşındaki hasta Gültekin Gülcü, " Sol kalça kemiğinde tedavide sonuç alındı. İkinci kez tekrar geldim. 30 seans daha alacağım. Şu an 12 seansını aldım. 18 seansım daha var. Tedavinin etkisini gördüm. Yürüyemiyordum. Hiç adım atamıyordum. Şu an en azından yürüyebiliyorum. Kendi ihtiyacımı görebiliyorum." diye konuştu. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.