Hırsızlar bu kez Hilvan’da mezarlığa dadandı

Hırsızlar bu kez Hilvan’da mezarlığa dadandı

Şanlıurfa’da Asri mezarlığa dadanan hırsızlar, mezarların etrafında bulunan demir korkulukların kapılarını çaldı.

Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesinde, Asri mezarlığa dadanan hırsızlar bu defa mezarlığın etrafında bulunan demir korkulukların kapılarını çaldı.

İlçede vatandaşların, vefat eden yakınlarının mezarlarının etrafını demir parmaklıklarla kapattığı bölümlerin demir kapıları çalındı. Mezarlıkta yaşanan hırsızlık olayı, “bu kadarına pes" dedirtti.

Babasının mezarını ziyaret etmek amacıyla mezarlığa geldiğini ve mezarlık için yaptıkları demir kapının yerinde olmadığını görünce şaşırdığını söyleyen Halil Barut, “İkindi namazından sonra babamın mezarını ziyaret etmeye geldim. Mezarlık kapısının raylı olduğunu biliyordum, içeri girerken kapının olmadığını fark ettim. Sadece bizim mezarın kapısının olmadığını düşündüm. Daha sonra başka birçok mezarın kapısının olmadığını gördüm. Allah yardım etsin, böyle bir şey insanın aklından bile geçmezken insanın bunu çalarak kendine yakıştırmasını anlayamıyorum. İnsanın başkasına olmazsa da, bir ölüye saygı duyması gerektiğini düşünüyorum. Hırsızlığın çeşitlerini biliyoruz ama hani bu kadar da alçalmaması lazım.” diye konuştu

Öte etrafı çevrili birçok mezarın demir kapısının yerinde olmadığı görüldü.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.