Hizan trafiğinde tek yön uygulamasına geçiliyor

Hizan trafiğinde tek yön uygulamasına geçiliyor

Bitlis'in Hizan ilçesinde yaşanan trafik problemlerini çözmek amacıyla toplanan ilçe trafik komisyonunda tek yön uygulaması kararı çıktı.

Hizan'da, trafik ışıkları ile çarşı meydanı arasında yaşanan trafik sıkışıklığı sorununu çözmek için toplanan ilçe trafik komisyonu, tek yön uygulamasıyla bu sorunu sona erdirmeyi planlanıyor.

Kaymakam Sedat İnci başkanlığında toplanan ilçe trafik komisyonunda, Hizan’da artık kangren haline dönüşen, esnafın ve ilçe halkının şikâyetçi olduğu trafik problemini kalıcı olarak çözmek için kararlar alındı. Alınan kararlar Gençlik Merkezi’nde düzenlenen toplantıyla esnaf ve vatandaşlarla paylaşıldı.

“Karar, halkın talep ve şikâyetleri üzerine alındı”

Tek yön uygulamasına geçilmesi, köy garajının faal hale getirilerek cadde üzerinde köy minibüslerinin parkının yasaklanması, hatalı park yapan sürücülere yaptırım uygulanması, seyyar satıcıların caddeler üzerinde beklemesinin yasaklanması gibi kararların esnaf ve vatandaşlarla paylaşılarak görüş ve fikirlerinin alınması amacıyla bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Katılımın yoğun olduğu toplantıda, alınan kararların uygulama biçimleri slayt eşliğinde anlatılırken, toplantıya katılanların sorularına da cevap verildi. 

Toplantıda konuşan Kaymakam İnci, özellikle son bir yıldır halktan gelen yoğun şikâyet, talep ve öneriler doğrultusunda kararların alındığını açıkladı.

Aldıkları kararları kesinleştirmeden son bir kez halkla paylaştıklarını ve bu konuda halkın görüşünü almak için bu toplantıyı düzenlediklerini ifade eden İnci, “Amacımız hiçbir kimseyi mağdur etmek değil, aksine minibüsçülerimizin, esnafımızın, yol ve kaldırımları kullanan tüm vatandaşlarımızın yaşadığı ortak sıkıntıları ortak akılla çözebilmektir.” dedi.

“Kaldırımları işgal etmek kimsenin hakkı değil”

Daha modern ve insancıl bir şehrin olmazsa olmazının, ortak yaşamdan kaynaklanan haklara herkesin saygı göstermesi olduğunu belirten İnci, “Ortak olarak kullanılan, tüm halkın kullanımına açık olan yol ve kaldırımların, gerekçesi ne olursa olsun birileri tarafından haksız işgali kabul edilemez bir durumdur. Yolların otopark gibi kullanılması, kaldırımların ise ürün teşhir alanı olarak kullanılması bizimle birlikte bu şehirde yaşayan diğer insanlara yapılan bir haksızlıktır. Her geçen gün araç ve insan sayısının arttığı ilçemizde, özellikle trafik ışıkları ile çarşı meydanı arasında yaşanan  trafik sorununu, bu bölgemizde bazı illerimizde de başarıyla uygulanan tek yön uygulamasına  geçerek ve köy garajımızı faal hale getirerek çözeceğiz inşallah.” diye konuştu.

Daha sonra programda, alınan kararlar okundu. Kararlar, katılımcılar tarafından olumlu karşılandı.    (Şükrü Tontaş - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.