Hizan’da 250 çocuk sünnet ettirildi

Hizan’da 250 çocuk sünnet ettirildi

Bitlis’in Hizan ilçesinde, Hizan Kaymakamlığı tarafından düzenlenen “2.Bahar ve Çocuk Şenliği” kapsamında toplu sünnet töreni düzenlendi.

Hizan Devlet Hastanesi’nde düzenlenen toplu sünnet programında, yetim, öksüz ve maddi durumu iyi olmayan 250 çocuk ücretsiz olarak sünnet ettirildi. Sünnet, uzman doktorlar nezaretinde yapıldı.

Kaymakam Sedat İnci, gazetecilere yaptığı açıklamada, sünnet etkinliğinde 200 çocuğu sünnet ettirmeyi planladıklarını belirterek, “Ancak yoğun talep üzerine sünnet edilen çocuk sayısının 250”yi geçtiğini söyledi.

Hiçbir aileyi geri çevirmediklerini belirten İnci, şöyle konuştu: “Bu yıl ikincisini düzenlediğimiz şenlik kapsamında çocukları sünnet ettirdik. Sünnet olan çocuklarımız dün ilçede gönüllerince eğlendiler. Tatvan’dan getirdiğimiz nostaljik trenle gezerek oyun parklarında oynadılar. Sonra onlara giydirdiğimiz sünnet elbiseleriyle bugün de sünnetlerini yaptırdık. Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği ve Bitlis Devlet Hastanesi başhekiminin desteğiyle ilçemize getirilen uzman doktorlar eşliğinde çocuklar sünnet edildi.” dedi.

Sünnet ve sünnet törenlerinin, hem dinimizin hem de geleneklerimizin bir gereği olduğunu söyleyen İnci konuşmasını şöyle sürdürdü: “Yapacağımız toplu sünnet şenliğiyle toplumda bu güzellikleri yaşatırken aynı zamanda çocuklarımızın bu önemli anlarını güzel tatlı anılarla hatırlamalarını istiyoruz.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından tespit edilen çocukların sünnet işlemleri proje kapsamında, hijyenik şartlara uygun bir şekilde, dikişsiz ve ağrısız yeni yöntemlerle uzman cerrahlarımızca hastanede yapılıyor.

İlçe merkezi ve köylerimizden tespit etmiş olduğumuz 250 çocuğumuza kıyafetleri giydirerek sünnet ettirdik. Sünnet korkularını heyecanlarını yenmeleri için çocukları Tatvan'a geziye gönderdik. Bizde aileleri ile beraber bu heyecanı yaşıyoruz. Çünkü çocukların hayatında unutamayacakları bir andır. Erkekliğe ilk adımlarını atıyorlar. Bizde buna şahitlik ettiğimizden ve vesile olduğumuzdan dolayı ayrı bir heyecan ve gururunu yaşıyoruz.” diye konuştu. (Şükrü Tontaş - İLKHA)








 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.