Hizan’da 70 köye 270 bin TL nakdi yardım yapıldı-foto

Hizan’da 70 köye 270 bin TL nakdi yardım yapıldı-foto

Hizan Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanlığı’nca köylerin küçük alt yapı ihtiyaçlarında kullanılmak üzere 70 köy muhtarlığına 270 bin TL maddi yardım yapıldı.

Hizan Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği’nce proje gerektirmeyen küçük çaplı bakım ve onarım ihtiyaçlarında kullanılmak üzere 70 köy muhtarlığına nüfus ve hane sayısı baz alınarak 3 bin ile 5 bin TL arasında maddi yardım yapıldı.

Köylere verilen maddi yardımlarla ilgili açıklamada bulunan Hizan Kaymakamı Sedat İnci, köyü temsil eden muhtarların saygınlığının korunması için bu uygulamayı Hizan’da yaptıklarını belirterek, “Hizan’da göreve başladığımız günden bugüne kadar muhtarlarımız sık sık Kaymakamlığımıza gelerek birkaç yüz metre boru için talepte bulunuyorlardı. Müsait olmadığımız zamanlarda bu taleplerini iletmek için bazen saatlerce beklemek zorunda kalmaları bizleri muhtarlarımıza karşı mahcup ettiriyordu. Muhtarlarımızın, bize iletme ihtiyacı duymadan bu türlü küçük ihtiyaçlarını kendi imkanlarıyla temin etmeleri için Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanlığı (KHGB) Encümeni’nde almış olduğumuz kararla böyle bir uygulamayı hayata geçirdik.” Dedi.

Köylere Hizmet Götürme Birliği olarak, Birliğe gelen serbest ödenekten 262 bin TL'yi 70 köye nüfus ve hane sayıları göz önünde bulundurularak 3 bin ile 5 bin TL arasında maddi yardım yaptıklarını sözlerine ekleyen Kaymakam İnci, “Her bir köyümüze yapmış olduğumuz yardım miktarının çok fazla olmadığının farkındayız ama hem köylerimiz arasında adaleti sağlamak, hem de küçük ihtiyaçlar için muhtarlarımızın kaymakamlığa gelip giderek mağdur olmalarını engelleyeceği için yerinde bir uygulama olduğuna inanıyoruz.” İfadelerine yer verdi.

Bu konuda muhtarların memnuniyeti olduğunu sözlerine ekleyen İnci son olarak, “Yaptığımız bu yardımlar ile muhtarlarımız, köylerinin genelini ilgilendiren sorunlarının çözümü için ihtiyaç duydukları malzemeleri alarak köyün bazı sıkıntılarını gidermiş oldu.” İfadelerini kaydetti. (Şükrü Tontaş-İLKHA)




 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.