Hizan'da bin mağdur aileye gıda yardımı

Hizan'da bin mağdur aileye gıda yardımı

Bitlis'in Hizan ilçesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV), Ramazan ayı münasebetiyle bin aileye yardımda bulundu

Hizan Kaymakamlığına bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV), Ramazan ayı münasebetiyle bin aileye içinde temel gıda malzemelerinin bulunduğu gıda paketlerini ulaştırıyor.

Yapılan yardımlarla ilgili açıklama yapan Hizan Kaymakamı Sedat İnci, Ramazan ayında ihtiyaç sahibi aileleri unutmadıklarını, ilçede merkez ve köylerinde ikamet eden özellikle yaşlı, engelli, dul ve maddi durumu iyi olmayan bin aileyi SYDV aracılığıyla tespit ettiklerini söyledi. 

Gıda yardım kolilerinin, ihtiyaç sahibi ailelerin mutfakta ihtiyaç duydukları en temel on gıda malzemesini içerdiğini belirten İnci, şöyle konuştu: “Her yıl olduğu gibi bu yıl da maddi durumu kötü olan ailelere gıda yardımında bulunuyoruz. Mübarek Ramazan ayı münasebetiyle ihtiyaç sahibi ailelerimizin bu ayı en güzel şekilde geçirebilmeleri amacıyla planladığımız gıda yardımlarını bir an önce ulaştırmanın mutluluğu içindeyiz.

Dağıtımına devam edilen yardım paketlerinin içerisinde küp şeker, sıvı yağ, salça, makarna, pirinç, bulgur mercimek, tahin, pekmez ve çay gibi temel gıda malzemeleri bulunuyor. Sosyal devlet olmanın gereği olarak, toplumdaki en muhtaç durumda olan aileleri tespit ederek onlara çeşitli yardımlarda bulunmak bizlerin hukuki ve vicdani görevidir. Ramazan ayı münasebetiyle yaptığımız bu türlü yardımlar, inşallah Ramazan ayından sonra da devam edecektir.” açıklamasında bulundu.   (Şükrü Tontaş - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.