Hizan’da iki proje hayata geçti-foto

Hizan’da iki proje hayata geçti-foto

Bitlis'in Hizan ilçe Kaymakamlığı tarafından, Köye Dönüş ve Rehabilitasyon Projesi (KDRP) kapsamında iki proje hayata geçirildi.

Hizan Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği'nce (KHGB), Köye Dönüş ve Rehabilitasyon Projesi (KDRP) kapsamında "Bizim de Sahamız Olsun" projesiyle Hizan Endüstri Meslek Lisesi bahçesine semt sahası yapıldı.

Kaymakam Sedat İnci, yaptığı açıklamada, Köye Dönüş ve Rehabilitasyon Projesi (KDRP) kapsamında öğrencilerin sosyal ve sportif ihtiyaçlarını karşılayacak spor tesislerini okullara kazandırmaya devam ettiklerini söyledi.

İlçede yapımı tamamlanarak hizmete açtıkları semt sahası ile birlikte özellikle köylerden gelen çocukların eğitim gördüğü Merkez YİBO'da bir kapalı halı saha yapacaklarını ifade eden İnci, şöyle konuştu:

"KDRP kapsamında hazırladığımız projelerde, okullarımızın ihtiyaçları olan sosyal tesislerin oluşturulmasını önceliğimize aldık. Bu amaçla hazırladığımız iki projemiz de kabul görerek onaylandı. 300'ün üzerinde öğrencisi olan Endüstri Meslek Lisemizin bahçesinde planladığımız çok amaçlı semt sahasının yapımı tamamlandı ve okulumuza teslim ettik. Çok amaçlı olarak yapılan semt sahamız, öğrencilerimizi spora teşvik edeceği gibi gençlerimizin ve çocuklarımızın sosyal yaşamlarına da katkı sunacaktır. Semt sahası, basketbol, voleybol, hentbol gibi çeşitli branşlara uygun şekilde yapılmıştır.” dedi.

Hizan’daki çoğu okulun spor yapabilecek herhangi bir oyun alanları olmadığı için öğrencilerin futbol, basketbol, voleybol, hentbol gibi spor branşlarına uzak kaldıklarını belirten İnci, “Yalnız bugün hizmete soktuğumuz semt sahası ile yapımına başlanan kapalı halı sahanın da hizmete girmesiyle birlikte, tüm öğrencilerimizin nezih ortamlarda spor yapma şansı ve boş zamanlarını değerlendirme imkânları bulacaklar. Daha önce toz ve çamur içerisinde oynanırken artık daha modern ve temiz tesislerde spor yapacaklar. İnşallah bundan sonra da imkânlarımızı daha fazla sayıda eğitim yuvamıza bu tür modern tesisleri kazandırmak için kullanacağız. Tesislerimizin tekrardan ilçemize, okullarımıza, öğrencilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.” ifadelerini kullandı.         (Menderes Beysülen-İLKHA)






 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.