Hizan'da “Karelerle Şehr-i Bediüzzaman” fotoğraf yarışması

Hizan'da “Karelerle Şehr-i Bediüzzaman” fotoğraf yarışması

Hizan Kaymakamlığı ve Hizan Fotoğrafçılık ve Doğa Sporları Derneği (HİFOD) tarafından, “Karelerle Şehr-i Bediüzzaman” fotoğraf yarışması düzenlenecek.

Hizan Kaymakamlığı ve Hizan Fotoğrafçılık ve Doğa Sporları Derneği (HİFOD) tarafından, ilçenin doğal dokusunun belgelenmesi, bilinirliğinin artırılması ve doğal güzelliklerinin tanıtımı amacıyla “Karelerle Şehr-i Bediüzzaman” fotoğraf yarışması düzenlenecek.

30-31 Mayıs tarihlerinde yapılacak “Hizan her mevsim güzeldir” konulu fotoğraf yarışmasına ülke çapından 150’yi aşkın fotoğrafçının katılması bekleniyor.

Hizan Kaymakamı Sedat İnci, gazetecilere yaptığı açıklamada, ulusal çapta 2’nci fotoğraf yarışması düzenleyeceklerini söyledi. 

İlçenin doğası ve konumu bakımından Bitlis’in en güzel ilçelerinden biri olduğunu belirten İnci, ilçenin tanıtımının yeterince yapılamadığını vurguladı.

İlçenin tanıtımı için 2 günlük etkinlik düzenlediklerini belirten İnci, organizasyonla 2 gün boyunca amatör ve profesyonel fotoğrafçıları ağırlayarak, fotoğrafçıların ilçenin doğal güzelliklerinin belgelenmesini ve tanıtımını sağlayacaklarını aktardı.

Organizasyonun düzenlenmesine katkı sunan HİFOD Başkanı Mahmut Özdemir ise Türkiye’nin dört bir yanından fotoğrafçıları Hizan’da buluşturacaklarını söyledi.

Dernek olarak ilk kez böylesi kapsamlı bir etkinliğe ev sahipliği yapacaklarını ve kendini kanıtlamış fotoğraf sanatçılarının ilçeye geleceğini belirten Özdemir, yarışmada dereceye giren sanatçılara çeşitli ödüllerin verileceğini belirtti.

Özdemir, “Karelerle Şehr-i Bediüzzaman” fotoğraf yarışmasının mimarı olan Hizan Kaymakamı Sedat İnci’ye teşekkür etti. 

Etkinlik boyunca çekilen fotoğrafların sergileneceği belirtildi.  (Şükrü Tontaş-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.