​Hizan’da PKK’ye ait sığınaklarda mühimmat ele geçirildi

​Hizan’da PKK’ye ait sığınaklarda mühimmat ele geçirildi

​Bitlis’in Hizan ilçesine bağlı köy kırsallarında yapılan operasyonlar kapsamında, PKK’ye aitsığınakta mühimmat ve yaşam malzemesi ele geçirildi.

Hizan'a bağlı Koçyiğit, Doyumlu, Gürece ve Tutumlu köyleri kırsalında gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında tespit edilen 3 sığınakta yapılan aramalarda, PKK’ye ait mühimmat ve yaşam malzemesinin ele geçirildiği bildirildi.

Konuyla ilgili Bitlis Valiliğinden yapılan açıklamada, 26-28 Kasım 2017'de Hizan'a bağlı Koçyiğit, Doyumlu, Gürece ve Tutumlu köyleri kırsalında PKK'lilere yönelik operasyonun yapıldığı belirtildi.

Açıklamada, "Operasyon kapsamında; 28.11.207 tarihinde Hizan Doyumlu köyü kırsalında 3 adet sığınak tespit edilmiştir. Sığınaklar içerisinde yapılan aramalarda 34 adet büyük tüp, 3 dolu, 31 boş, 3 adet küçük boş tüp, muhtelif yaşam ve gıda malzemesi ile 3 adet akımölçer, 5 metre kablo, bir sırt çantası, 3 adet elbise, 3 çift ayakkabı, 5 kilogram sıvı yağ, az miktarda bal, un ve peynir ele geçirilmiştir.” denildi.

Açıklamanın devamında ise Hizan’ın Koçyiğit köyünde PKK’ye yardım yataklık yaptıkları gerekçesiyle yapılan aramada 4 adet ruhsatsız av tüfeğinin ele geçirildiği ifade edildi.

İLKHA














 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.