Hizan'da yardıma muhtaç 14 nüfuslu aileye yardım eli uzandı

Hizan'da yardıma muhtaç 14 nüfuslu aileye yardım eli uzandı

Bitlis'in Hizan ilçesine bağlı Gayda Köyü Yolağzı Mezrasında ikamet eden ve tek odada yaşayan 14 nüfuslu Yaygaç ailesine kaymakamlık sahip çıktı.

Tek odalı harabe bir evde yaşam mücadelesi veren Yaygaç ailesini evinde ziyaret eden Kaymakam İnci, Hizan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürüne gerekli talimatları verdiğini söyledi.

Sadece maddi değil vatandaşların sağlıkla ilgili sorunlarıyla da ilgilendiklerini belirten İnci, “Alattin Yaygaç isimli vatandaşımızın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bünyesinde dosyası bulunmaktadır. Vakfımızca  her yıl yapılan hane ziyareti esnasında bu vatandaşımızın yaşam koşullarının zor şartlarda olduğu tespit edilmiştir. İlgili vatandaşın yaşadığı mağduriyetin giderilmesi için Vakfımızca gerekli çalışmalar başlatılmış olup ev yapımı için gerekli olan başvuru dilekçesi Alaattin Yaygaç’tan alınmıştır." Dedi.

İnci şöyle devam etti: "Vakfımızca yapılan incelemeler neticesinde mağdur olan Yaygaç’ın dilekçesi Vakıf Mütevelli heyeti tarafından kabul edimli. Bu mağdur aile için ev yapım projesi kabul edilmiştir. Ev projesi kapsamında Alaattin Yaygaç ile irtibata geçilerek kendisine ait tapu getirilmesi istenmiştir.İlçemizde fakru zaruret içinde yaşayıp sosyal güvencesi olmayan vatandaşlarımızın ayni ve nakdi her türlü ihtiyaçları imkanlar dahilinde Vakfımızca karşılanmaktadır. Aksine Devletimiz her zaman vatandaşlarımızın yanında ve onların en önemli destekçisi olmuştur. Gayda köyümüzde 12 çocuğuyla yaşama tutunmaya çalışan vatandaşımız gibi ilçemiz merkez ve 70 köyünde yaşayan yüzlerce vatandaşımızın durumundan Devletimiz haberdardır.”

 Evdeki tek odanın adeta harabe halde olduğunu anlatan Alaattin Yaygaç, köylüler ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından aldığı yardımlarla geçimini sağlamaya çalıştığını ifade etti.İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.