“Hizan’da Yaşam” temalı 4’üncü geleneksel fotoğraf yarışması

“Hizan’da Yaşam” temalı 4’üncü geleneksel fotoğraf yarışması

​Hizan Belediyesi ve Hizan Kaymakamlığı tarafından, “Hizan’da Yaşam” temalı 4’üncü geleneksel fotoğraf yarışması düzenlenecek.

Hizan Belediyesi ve Hizan Kaymakamlığı tarafından, sonbaharın en güzel yaşandığı Hizan ilçesinin yaşam ve doğal dokusunun belgelenmesi, bilinirliğinin artırılması ve turizme kazandırmak amacıyla “Hizan’da Yaşam” temalı 4’üncü geleneksel fotoğraf yarışması düzenlenecek.

Digital (Sayısal), renkli veya siyah beyaz olarak tek bölümlü yapılacak olan yarışmada, siyah beyaz fotoğraflar, bir arada değerlendirilecek ve yarışma tek kategori olarak düzenlenecektir.  

Yapılacak olan foto safari ve yarışmanın şartları ise şöyle belirlendi:  “Yarışma, amatör ve profesyonel tüm fotoğrafçılara ücretsizdir. Etkinliğe katılmak için verilen telefon numaralarını arayarak isim yazdırmak yeterlidir. (Bu sadece ön kayıt, ikinci kayıt ilçeye gelindiğinde yapılacaktır) Kayıt sırasında fotoğraf makinesinin tarih güncellemesi ve bellek kartının sıfırlaması yapılır. (İlçeye gelindikten sonra görevliler gözetiminde yapılacaktır.) Yarışmaya sadece foto safaride çekilen fotoğraflar teslim edilebilir. (Daha önceden çekilmiş fotoğraflar katılamaz.)

 Fotoğrafçı en fazla 5 fotoğrafla yarışmaya katılabilir. Yarışma belge niteliği taşıyacağından, basit düzeltme ve iyileştirme işlemlerinin dışında (renk, kontrast, ton ayarları ve kırpma gibi) hiçbir şekilde başkalaştırılmaya gidilmeyecek, fotoğrafın özelliğini bozacak ekleme ve çıkarma yapılmayacaktır. Böyle bir durum tespit edildiğinde fotoğraf yarışma dışı bırakılır. (Bir itiraz durumunda jüri fotoğrafın orijinal halini isteyebilir), Fotoğraf büyük baskılara uygun şekilde, kısa kenarı en az 2 bin 500 piksel ve 300 DPT çözünürlüğünde ve JPG formatında teslim edilmelidir.  

Fotoğrafların üzerinde tarih, isim gibi işaretlemeler olmayacak, çerçeveleme yapılmayacak, kenarlarında boşluk olmayacaktır. Kayıt yaptıran yarışmacılar, yarışma şartnamesini kabul etmiş ve kurallara uymayı taahhüt etmiş sayılırlar. Şartnameye uymayan yarışmacılar yarışma dışı bırakılır. Yarışmaya teslim edilecek fotoğrafların 3 harf ve 3 rakamdan oluşan 6 karakterli bir rumuz yazılmalıdır. Örnek: Örnek:(abc456_1) (abc456_2) (abc456_3) şeklinde olmalıdır. Fotoğrafçı fotoğraflarını dijital ortamda teslim eder ve teslim ederken katılım formunu imzalar.

Fotoğraflar etkinlik bitiminde en geç 29.10.2018 Pazartesi günü saat 13.00’a kadar yarışma ve organizasyon temsilcilerine teslim edilir. Bilgisayara aktarımda oluşabilecek teknik aksaklıklardan düzenleme kurulu sorumlu olmayacaktır. Yarışmada sergileme alan fotoğraflar, sahiplerinin isimleri belirtilmek kaydı ile ayrıca bir telif ücreti ödenmeden Hizan Kaymakamlığı tarafından afiş, broşür, katalog vb. basılı yayınlarda ve dijital ortamlarda tanıtım amaçlı kullanılabilecektir. Üyeler bu maddedeki kuralı katılım formu doldururken yazılı olarak beyan ederler ve imzalarlar. Katılımcı, yarışmaya teslim ettiği yapıtın tümüyle kendisine ait olduğunu ve tüm izinlerinin alındığını kabul, beyan ve taahhüt eder. Ödül alan katılımcılardan bu beyan ve kabulleri  dışında hareket ettiği anlaşılanlardan elde ettikleri ödül, unvan ve her türlü kazanımları geri alınır. Ödül, mansiyon ve sergileme alan eserler Hizan Kaymakamlığı ve Hizan Belediye Başkanlığının web sayfası ve sosyal medya hesapları üzerinden  yayınlanacaktır. Ayrıca yarışma için verilen tüm eserler bu kurumlarca sergilenebilecek ve basılacak kitapta yer alacaktır. Yarışmacılar, doğal bir ortamda yarıştıkları için her türlü doğal tehlikeye karşı gereken önlemleri bizzat kendileri almak zorundadır. Transferlerde ve yarışma sırasında meydana gelebilecek olası her türlü kaza ve zarardan yarışmacılar bizzat kendileri sorumludur. Yarışmacılar, doğaya zarar vermeden ve portre vs. İnsan fotoğrafı çekerken genel saygı kültürü çerçevesinde hareket ederek çekim yapmalıdırlar. Foto Safariye ve yarışmaya katılım için gelecek olan fotoğrafçılar, Hizan’a kendi imkanları ile gelecektir. Hizan’daki fotoğraf gezisi için ulaşım, yemek ve konaklama giderleri gibi tüm ihtiyaçlar Hizan Belediyesince karşılanacaktır. Yarışma bitiminde servisler katılımcıları Tatvan’a kadar bırakacaktır.”

4’üncü gelenek fotoğraf yarışmasında dereceye girenlere verilecek ödül ve kayıt işlemlerine ilişkin ise “01.10.2018 Pazartesi günü başlayacak olan kayıtlar, 26.10.2018 Cuma günü sona erecek. Yarışmalar ise 27, 28 ve 29 Ekim 2018 ‘de yapılacak. Seçici kurul değerlendirmesi ise 29.10.2018 Pazartesi saat 13.00 ile 16.00 arasında yapılacak ve ödül töreni aynı gün saat 16.30’da yapılacaktır. Yarışmada dereceye giren birinciye 7 bin TL, ikinciye 5 bin TL, üçüncüye 3 bin TL, Manisyon (5) adet 500 TL, sergileme (30) adet 100 TL belirlendi. Yarışmada dereceye girenlerin ödülleri aynı nakit olarak ödenecektir.” şeklinde belirlendi. 

Seçici kurul ise fotoğraf Hüseyin Taşkın, Ömer Faruk Yeltekin, Osman Coşkun, Yıldırım Güngör ve Köksal Dinç olarak belirlendi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.