Hizbullah Cemaati Rehberi Gümüş: "Kürdlerin meseleleri emperyalistlere havale edilmemeli"

Hizbullah Cemaati Rehberi Gümüş: "Kürdlerin meseleleri emperyalistlere havale edilmemeli"

Hizbullah Cemaati Rehberi Edip Gümüş, "Ümmetin yönetici, siyasetçi ve âlimleri, Kürdlerin meselelerinin emperyalistlere havale edilmeden çözülmesi konusunda sorumluluk üstlenmelidirler." dedi.

Gümüş, Cemaatin kurucu lideri Hüseyin Velioğlu'nun şehadetinin 21'inci yıldönümü münasebetiyle yayımladığı mesajında önemli açıklamalarda bulundu.

Mesajında Kürd Meselesi'ne de değinen Gümüş, "Coğrafyamızda farklı kavimlere, mezheplere ve meşreplere mensup Müslümanlar olarak Allah’ın emir ve yasaklarına riayet ettiğimiz sürece birbirimizle ve aramızda bulunan gayrimüslimlerle yüzyıllarca sulh içinde yaşadık. İlahi ölçüyü bırakıp hepimize düşman olanlara meyledince adalet terazisi bozuldu, huzursuzluk ve çatışmalar başladı. Bu meyanda memleketimizin ve komşu ülkelerin en önemli meselelerinden biri yüzyıldır devam eden Kürt Meselesidir. Bu meselemizi adaletle çözmek, birlik ve kardeşliği sağlamak yolunda atılacak çok büyük bir adım olacaktır." ifadelerini kullandı.

"Kürdlerin meseleleri emperyalistlere havale edilmeden çözülmeli"

Gümüş, mesajında Müslüman idareci ve yöneticilere şu hatırlatmalarda bulundu:

Ey Müslüman idareci ve yöneticiler! Rabbimiz Kitap’ında bize seslenirken 'Ey Araplar! Ey Türkler! Ey Farslar! Ey Kürdler!' diye seslenmiyor. Bilakis 'Ey İman Edenler! Ey İnsanlar! Ey Ademoğulları!' diye sesleniyor. Hepimizin Âdem (as)’in çocukları olduğumuzu bize hatırlatıyor. Ayette 'İşte bu ümmetiniz tek bir ümmettir.' diyerek bizi farklılıklarımıza rağmen tek bir Ümmet olarak tarif ediyor. Ümmeti Muhammed’in başına üşüşen emperyalist kâfirlere karşı Ümmet-i Muhammed’i diriltecek ve tekrar izzetli ihtişamına kavuşturacak olan birlik ve beraberliktir. Birlik ve beraberliğin gerçekleşmesi için herkese düşen vazifeler vardır. Ümmetin yönetici, siyasetçi ve âlimleri, ümmetin üç büyük kavmi olan Türkler, Farslar ve Araplar arasında Ümmetin bir parçası olarak yaşayan Kürdlerin meselelerinin emperyalistlere havale edilmeden çözülmesi konusunda sorumluluk üstlenmelidirler.

"Kürdler tarihleri boyunca İslam’ı savunmada muhkem bir kale görevi görmüşlerdir"

Kürdlerin tarihleri boyunca şeyh ve âlimler etrafında İslam’a hizmette ve İslam’ı savunmada muhkem bir kale görevi gördüklerini belirten Gümüş, "Bu kalenin zarar görmesi ümmetin hiç bir kavmine fayda getirmeyecektir. Bunun iki bariz örneği mevcuttur. Selahaddin-i Eyyubi Haçlıları İslam topraklarından söküp attığında bütün Müslümanlar nefes almıştı. Yine emperyalist ordular hızla ilerleyip her yeri işgal ettikleri birinci dünya savaşında da Selahaddin’in torunlarından aldıkları sert darbelerle bozguna uğramışlar ve bu bölgelerden çekilmek zorunda kalmışlardı da böylece bütün Müslümanlar rahatlamıştı. Kürtler üzerinden yürütülmek istenen emperyalist emelleri kursaklarında bırakmanın yolu; diğer kardeş kavimlerin vazifelerini yapmaları, kardeşlik hukukuna riayet etmeleri, ırkçılık saikiyle Kürt kardeşlerini dışlamamaları ve eziyet etmemeleridir. Bugün adaleti tesis etme makamında olanlar bunu yapmazlarsa hem tarih önünde hem de mahşerde bunun hesabını veremezler." ifadelerini kullandı.

"Biz, elimizden geleni yapmaya ve her türlü fedakârlığı göstermeye hazırız"

Mesajında mazlum Kürd halkının Allah’ın verdiği haklarına kavuşmaları konusunda ellerinden geleni yapmaya ve bu uğurda her türlü fedakârlığı göstermeye hazır olduklarını belirten Gümüş, "Derdimiz İslam’a büyük hizmetler etmiş bu Müslüman kavmin kardeşlerinden haksızlık görmemeleri, nesillerinin İslam’dan uzak olmamaları, emperyalistlerin onları kullanmalarına fırsat verilmemesidir. Allah’ın dininin yüceltilmesi, yeryüzünde fitnenin kalkması ve adaletin gerçek anlamda tesis edilerek yeryüzündeki bütün mazlumların kan içici sömürgeci zalimlerden kurtarılması için cehd ve gayret etmek elbette hiçbir şeyle kıyas edilemez. İlahi adaletin tesisi, uğrunda her türlü fedakârlığı yapmaya değer büyük bir hedeftir. Adaletin tesisi tüm sorun ve olumsuzlukların toplu olarak çözülmesi demektir." dedi. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.