Hizmetlerin göz ardı edilmeye çalışılmasını üzücü olarak karşılıyorum

Hizmetlerin göz ardı edilmeye çalışılmasını üzücü olarak karşılıyorum

Hizmetlerinin seçimle ilişkilendirilmesinin doğru olmadığını söyleyen Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Bu yaklaşımların art niyetli olduğunu ifade etti.

Asfalt çalışmalarının seçimle ilişkilendirilmesinin doğru olmadığını vurgulayan Barakazi,  “Bunlar, halkımızın memnuniyetini görmezden gelen ve hizmet etme çabamızı bu tür söylemlerle gölgelemek isteyen çevrelerin art niyetli yaklaşımlarıdır. Bugüne kadar ilimizin üstyapısına 70 Milyon TL’yi aşkın yatırım yaptık, bunların göz ardı edilmeye çalışılmasını üzücü olarak karşılıyorum” dedi.

Bingöl Belediyesi’nce yürütülen asfaltlama faaliyetlerine dair geliştirilen anti propagandalara ilişkin değerlendirmesinde, bazı çevrelerin bilinçli olarak bu söylemleri dillendirdiğine dikkat çeken Belediye Başkanı Yücel Barakazi, çalışmaları seçimle ilişkilendirenlerin samimiyetten uzak olduğunu ve seçim yatırımı olarak kullanmaya çalıştıklarını söyledi.

Halk açısından ciddi bir rahatlama ve ekonomik getiri sağlayan doğalgaz çalışmalarının kent genelinde önemli oranda tamamlanmadığını, belediye olarak da bozulan yolların onarımını en hızlı şekilde yürüttüklerini kaydeden Başkan Barakazi, “İki yıldır doğalgaz çalışmaları yürütülüyor. Geçen yıldan buyana kazılan yolları onarmak suretiyle sıkıntıları minimize etmeye çalışıyorduk. Tozu dumanı engelledik ama kazı bölgelerindeki dolgular yerine oturmadığı için özellikle asfalt bölgelerdeki yapılan yama çalışmalarında çöküntüler oluştu. Bu dolguların oturması için zamana ihtiyaç vardı. Bunu da hesaba katarak özellikle çarşı merkezindeki çalışmaların da tamamlanmasını bekledik. Ve planlamalarımız dahilinde Bahçelievler Mahallesi'nde startı verilen asfaltlama çalışmalarını çarşı merkezinde de önemli oranda tamamladık. Akabinde diğer mahallelerimize geçilecek. Fakat bazı çevreler çabamızı basite indirgemek adına yıpratma propagandalarını devreye sokmaya başladı. Bugüne kadar hiçbir çalışmamızda seçim kaygısı gütmedik.  Düne kadar 'yollara neden müdahale edilmiyor' diyenler, bugün yapılan asfaltlama çalışmalarını seçimle bağdaştırarak basite indirmeye ve yok saymaya çalışıyor. Halkımızın talepleri neyse, ona göre çalışmalarımızı şekillendirdik ve asfalt çalışmalarımızı da bu kapsamda planladık. Bizim çabamız kendimizi parlatmak değil, memleketimizin yarınlarıdır. Hizmet odaklı ve halisane düşünen vatandaşlarımız bu çalışmalardan gayet memnun ve sıkıntılarımızı da gayet iyi anlıyorlar. Bu açıdan değerlendirildiğinde gayretimizi seçimle ilişkilendirenlerin bu tavırları samimiyetten uzak, tamamen art niyetli söylemlere dayalıdır.” ifadelerini kullandı.

Görev sürecinin ilk 2 yılında üstyapıya 59 Milyon TL yatırım yaptıklarını vurgulayan Barakazi, şunları söyledi: “Göreve geldiğimiz üstyapıya 59 Milyon TL yatırım yaparak tüm mahallelerimizde, ana caddelerde, ara sokaklarda çalışmalar yaptık o zaman seçim kaygısı mı vardı? Gelinen noktada üstyapıya 70 Milyon TL’den fazla yatırım yapılmış durumda.”

“Kamuoyu yönlendirilmeye çalışılıyor”

Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi’nin yakın dönemde temelinin atıldığını kaydeden Barakazi, “Belediye hizmet binamıza da start vermek için çalışıyoruz. Şu anda askeri alan içerisinde hazırlıklar sürüyor. Geçen hafta güneş enerjisi projesinin sözleşmesini imzaladık. Yine çöpten enerji üretimi projesi kapsamında entegre tesisimizin temelini attık ve yakın zamanda elektrik üreteceğiz. Unutulmamalıdır ki belediye dinamik bir kurum ve projeler düzenli bir işleyiş içerisinde hayata geçirilir. Projelerimizin bu süreçte hayata geçirilmesi seçim malzemesi olarak değerlendirilmemeli. ‘Ne yaparsak yapalım seçim için diyecekler’ deyip projelerimizi askıya alamayız. Art niyetli çevreler kasıtlı bir şekilde kamuoyunu yönlendirmeye çalışıyor. Vatandaşlarımızın bu tarz söylem ve eylemlere aldırış etmemesini bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.