Hozat’ta karakola taciz ateşi: 1 ölü

Hozat’ta karakola taciz ateşi: 1 ölü

Tunceli’nin Hozat ilçesinde jandarma karakoluna düzenlenen taciz ateşinde bir sivil hayatını kaybetti, 2 asker yaralandı.

Hozat’a bağlı Dalören köyü Jandarma Karakoluna denetimli serbestlik kapsamında imza vermeye gelen bir kişi karakola açılan  taciz ateşi sonucunda hayatını kaybetti. Olayda 2 asker de yaralandı.

Valilikten yapılan açıklamada, bugün saat 08.00 sıralarında Dalören Köyü Jandarma Karakoluna; denetimli serbestlik kararı bulunan bir vatandaşın oğlu kendilerine ait araçları ile günlük imza için gittikleri sırada PKK’liler tarafından karakola taciz atışı yapıldığı belirtildi.

Açıklamada, “Karakolda bulunan askerlerce tacize karşılık verildiği esnada denetimli serbestlik için imza vermeye gelen vatandaşımızın oğlu teröristlerce açılan taciz ateşi sonucu karın boşluğundan ve bacağından yaralanmıştır. Yaralı şahıs jandarma ekipleri tarafından Hozat İlçe Hastanesine intikal ettirilmiş, burada yapılan müdahalenin ardından yaralı şahıs il merkezimize tedavisinin yapılması için sevk edilmiş ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştır. Ayrıca taciz ateşi sırasında 2 askeri personelimiz yaralanmış, yaralı askerlerimiz Elazığ iline intikal ettirilmiştir.” denildi.

Konuyla ilgili tahkikatın başlatıldığı belirtilen açıklamada saldırganların yakalanması için operasyon başlatıldığı bildirildi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler