​HÜDA PAR Antalya İl Başkanı Yumlu’dan STK’lara ziyaret

​HÜDA PAR Antalya İl Başkanı Yumlu’dan STK’lara ziyaret

​HÜDA PAR Antalya İl Başkanı Veysi Yumlu ve beraberindeki heyet, kentte faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ederek bilgi alışverişinde bulundu.

Yumlu ve beraberindeki heyet Antalya’da faaliyet gösteren İlim Yayma Cemiyeti Antalya Şubesi, Antalya Dayanışma Platformu ile İHH Antalya Şubesini ziyaret edildi.

HÜDA PAR heyeti, sırasıyla İlim Yayma Cemiyeti Antalya Şube Başkanı Yunus Yüksel, Antalya Dayanışma Platformu Dönem Başkanı aynı zamanda Antalya Kent ve Medeniyetler Başkanı Metin Doğan ve İHH Antalya Şube Başkanı Mehmet Yıldırım’ı ziyaret etti.

Sivil toplum kuruluşlarına ziyaret çalışmalarının devam ettiklerini belirten Yumlu, ziyaretlerde ülke gündemini ve İslam ümmetinin içinde bulunduğu durumu konuştuklarını söyledi.

Manevi değerlerine bağlı gençlerin yetiştirilmesi gerektiğini dile getiren Yumlu, “Batı kültürünü değil kendi öz kültürümüz ile geleceğimize şekil vermemiz gerekmektedir. Bizler İslam kültürü ile yoğrulmuş bir milletiz. Bundan dolayı da kendi özümüze dönmemiz gerekmektedir.” dedi.

Hükümetin Kürt meselesini çözme konusunda yanlış yerde çözüm aradığını dile getiren Yumlu, çözümün hak ve adaletin hiçbir şarta bağlanmadan verilmesi gerektiğini söyledi.

Görüşmelerinde HÜDA PAR’ın ümmet anlayışı içerisinde hareket ettiğini, İslami camia ve çalışma yapan kurumlar arasında bir kardeşlik görevini yerine getirdiğini söyleyen Yumlu, “Partimizin hak ve adalet çerçevesinde olaylara yaklaşıyor. Allah’ın yasakladığı her şeyin karşısındadır. Toplumsal barışın sağlanması konusunda her hak sahibine hakkının verilmesi gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Dindar bir neslin yetiştirilmesi için tüm İslami kesimler birlikte hareket etmesi gerektiğini belirten Yumlu, “İmam Hatiplerin toplumumuza katmış olduğu müspet havanın korunması gerekir. Özellikle dindar bir neslin yetişmesi konusunda daha verimli çalışmaların yapılması gerekir. Öğretmenlerimizin nesli yetiştirmesi noktasında bilinçli davranıp sorumluluk almaları gerekir.  Bu konuda bizim de ciddi adımlarımız var. Dindar bir nesli yetiştirme gibi ulvi bir görevden hiçbir zaman geride durmayacağız.” diye konuştu.


​HÜDA PAR Antalya İl Başkanı Yumlu’dan STK’lara ziyaret

​HÜDA PAR Antalya İl Başkanı Yumlu’dan STK’lara ziyaret

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.