HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı Durmaz: "Hep birlikte bağımlılıkla mücadele etmeliyiz"

HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı Muhammed Şerif Durmaz ve beraberindeki heyet, Yeşilay Batman Şubesi'ni ziyaret etti.

Ziyarette, gençliği ifsat eden teknoloji bağımlılığı ve uyuşturucu gibi zararlı maddelere karşı mücadele konusunda istişarelerde bulundu.

HÜDA PAR Batman merkez ilçe Başkanı Muhammed Şerif Durmaz, Yeşilay Batman Şube Başkan Yardımcısı Mahmut Yılmaz'a nezaket ziyaretinde bulundu.

Teknoloji bağımlılığı ve uyuşturucu gibi maddelere bağımlılık konularının gündeme geldiği ziyarette, gençliği ifsat eden zararlı maddelere karşı mücadele konusu konuşuldu.

Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette konuşan Yeşilay Batman Şube Başkan Yardımcısı Yılmaz, kentte madde kullanımının önüne geçmek için yaptıkları faaliyetler hakkında bilgilendirmede bulundu.

Son yıllarda Batman'da sigara, alkol, uyuşturucu ve benzeri maddelerin kullanımının gençler arasında oldukça arttığına dikkat çeken Yılmaz, Yeşilay olarak özellikle okullarda madde bağımlılığını anlatarak mücadele sürdürdüklerini söyledi.

"Pandemi sürecinde teknoloji bağımlılığı arttı"

Ziyaretin ardından açıklamada buluna Durmaz, "İlimizin en önemli sorunlarından bir tanesi de gençlerde oluşan teknoloji ve madde bağımlılığındaki artıştır. Özellikle gençliğimizin bu konuda sorunlar yaşadıklarını biliyoruz. Son zamanlarda pandemi sürecinin başlaması ile birlikte teknoloji bağımlılığı ön plana çıkmıştır. Bu çerçevede biz de bir ziyaret programı gerçekleştirme düşüncesindeyiz. Bugün Batman Yeşilay Şubesini ziyaret ettik. Bağımlılık ile ilgili yapılması ve atılması gereken adımlar nelerdir diye bir fikir alış verişinde bulunduk. HÜDA PAR olarak özellikle bağımlılıkla mücadele etme adına yapılabilecek çalışmaları inşallah yapma gayretindeyiz." ifadelerini kullandı.

Pandemi sürecinde insanlarda teknoloji bağımlılığının oluştuğuna değinen Durmaz şöyle konuştu:

"Pandemi sürecinde olduğumuz için telefon, tablet ve bilgisayar kullanımı çok fazla artmış durumda. Gençliğin bu çerçevede teknoloji bağımlılığı yönünde sıkıntılarının olduğunu biliyoruz. Özellikle teknolojik bağımlılığından kurtulmak için atılması gereken bazı adımlar var. Özellikle gençlerimiz bu çerçevede telefon, tablet ve bilgisayar kullandıkları zaman bunu planlı ve programlı bir şekilde kullanmalıdırlar. Çünkü plansız ve programsız bir şekilde kullanılan teknolojik materyaller insanları bağımlı hale getirebiliyor. Bir gencimiz sabah kalktığında ilk önce telefonu akla geliyorsa, gün boyu telefonu elinden düşürmüyorsa, gece geç saatlere kadar elinde cep telefonu ya da bilgisayarın başında bulunduruyorsa bu insanımızın bağımlı olduğunu söyleyebiliriz. O yüzden o bağımlılıktan kurtulabilmesi için de hem kendisinin kabul etmesi hem de özellikle ailenin bu çerçevede ona karşı yaklaşımının önemli olduğunu ifade etmemiz gerekiyor." dedi.

"Geleceğimize aydınlık bir gençlik hazırlamak hepimizin sorumluluğundadır"

Uyuşturucu ve benzeri madde kullanım yaşının neredeyse ilkokul seviyelerine kadar indiğine değinen Durmaz, "Özellikle diğer bir bağımlılık konusu da uyuşturucu ve madde bağımlılığıdır. Batman'ımızın merkezinde gençlerimizin uyuşturucu kullanım yaşı ne yazık ki ilköğretim çağına düştüğünü görüyoruz. Okul çevrelerine uyuşturucu satabilmektedirler. Bununla hepimizin mücadele etmesi gerekiyor. Çünkü geleceğimize aydınlık bir gençlik hazırlamak tüm sorumluluk sahibi insanların üzerinde bir borçtur. Bizler de bu çerçevede ve bu doğrultuda gençliğimize aydınlık bir gelecek hazırlamak adına gençliğimizin uyuşturucu sorunu ve illetinden kurtulması için üzerimize düşeni yapmak zorundayız. Hakikaten bu çerçevede atılması gereken adımlar var." Dedi

"Bütün imkânları seferber edeceğiz"

Uyuşturucu madde ile mücadelede yapılan çalışmaların artırılması ve aile olarak üzerlerine düşen görevi yerine getirilmesi gerektiğine değinen Durmaz, "Bugüne kadar elbette birçok çalışma yapılmıştır. İnşallah bizler bu çalışmamızla sahaya da ineceğiz ve gençlerimizin elinden tutmak için parklarda, internet kafelerde onlarla bir araya geleceğiz. Özellikle bağımlılıktan kurtulabilmeleri için bizler elimizden gelen bütün imkânları seferber edeceğiz. Çünkü bizler HÜDA PAR olarak topluma karşılıksız iyilik yapmayı kendimize görev addetmişiz. Bu doğrultuda Rabbimizin izni ve inayeti ile çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz." dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler