HÜDA PAR’ dan AK Parti ve Saadet Partisine bayram ziyareti

HÜDA PAR’ dan AK Parti ve Saadet Partisine bayram ziyareti

HÜDA PAR, siyasi partiler arası bayramlaşma ziyaretleri kapsamında AK Parti ve Saadet Partisi Genel Merkezlerine birer ziyaret gerçekleştirdi.

HÜDA PAR Genel Sekreteri Şehzade Demir, beraberindeki heyetle önce AK Partiyi, ardından da Saadet Partisini ziyaret etti. AK Parti Genel Merkezinde gerçekleşen ilk ziyarette, HÜDA PAR heyetini AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu ve parti yetkilileri karşıladı. 

AK Parti Genel Merkezinde gerçekleşen görüşmede, Türkiye’de son yıllarda yaşanan ekonomik kriz, darbe girişimleri ve aile yapısının uğradığı saldırı konuları ele alındı.

Bayram vesilesiyle HÜDA PAR heyetini Genel Merkezlerinde görmekten memnuniyet duyduğunu ifade eden AK parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu, geçtiğimiz cuma gecesi hakkın rahmetine kavuşan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yavuz için taziyelerini sundu.

HÜDA PAR camiasına başsağlığı dileyen Sarıeroğlu, “Bir acı yaşadınız. Sayın Başkan Yardımcısı Mehmet Bey'in bilgimiz dâhilinde olan bir tedavi süreci vardı. Allah rahmet eylesin. Kâhta’daki cenaze törenine il başkan yardımcımız katıldılar. Ailesine, tüm HÜDA PAR camiasına sabırlar diliyoruz. İyi bir eğitimciymiş, Allah rahmet eylesin, mekânı cennet olsun.” dedi.

“Mehmet Yavuz sadece HÜDA PAR için değil tüm Türkiye için büyük bir kayıptır”

HÜDA PAR olarak bayram vesilesiyle AK Parti’de olmaktan şeref duyduklarını söyleyen HÜDA PAR Genel Sekreteri Şehzade Demir, “Genel Başkanımız İshak Sağlam Bey'in çok selamları var. Acımızı paylaştığınız için teşekkür ederiz. Mehmet Bey sadece HÜDA PAR için değil bütün Türkiye için ciddi bir kayıptır. Onun en büyük özelliği kendisini HÜDA PAR’dan ziyade Türkiye için siyasete adayan biri olmasıydı. Bütün farklılıkları aşarak herkesle iyi ilişkiler geliştirmeye çalışıyordu. Bu açıdan gerçekten çok ciddi bir kayıp. Üzüldük ancak Allah’u Teâlâ’nın takdiridir.” diye konuştu.

“Toplumsal taleplerin karşılık bularak toplumu rahatlatması için ciddi açılımlara ihtiyaç var”

Türkiye’nin son dönemde ciddi sıkıntılarla karşı karşıya kaldığını ve toplumsal anlamda talep edilenlerin yeni politikalarla gündeme getirilerek çözüm üretilmesi gerektiğini belirten Demir, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

 “Türkiye yeni ve önemli bir süreçten geçiyor. Son 3-4 yıldır çok badireler atlattık. 17/25 Aralık ile başlayan, sonrasında menfur başarısız darbe girişimi, art arda gelen seçimler ister istemez hem siyaset kurumu üzerinde hem de toplumumuz üzerinde ağır bir yük oluşturdu. Bu, ister istemez bazı sosyal, ekonomik, içtimai politikaların geri planda kalmasına, bazı sosyal açılımların geç kalmasına, toplumun gerilmesine ve özellikle güvenlik politikaları nedeniyle, bazı sıkıntılar sebebiyle mağduriyetlerin yaşanmasına sebep oldu. Ciddi ekonomik sıkıntılar yaşanıyor. Değerler noktasında aile kurumumuz ciddi sıkıntılar yaşadı. Bütün bu gerginliklerden sonra şu anda Türkiye’nin normalleşmesine, sosyal, içtimai politikaların ağırlık kazanmasına ve Türkiye’nin birikerek toplumsal taleplere dönüşen sorunlarına eğilmeye sıra gelmiştir. Önümüzdeki seçimsiz dönemin bu açıdan değerlendirilmesi, toplumsal taleplerin karşılık bularak toplumun rahatlaması için ciddi açılımlara ihtiyaç vardır.”

“Her kesimle diyalog içerisinde olarak kapsamlı çalışmalar yapacağız”

HÜDA PAR Genel Sekreteri Şehzade Demir’in talep ve önerilerinin ardından tekrar söz alan Sarıeroğlu, şu ifadelere yer verdi:

“İnşallah önümüzde 4 sene seçimsiz bir fırsat dönemi var. Bu 4 senelik süre içerisinde ülkemizin her alanına dair talep ve beklenti içerisinde olunan konularla alakalı yeni reformlarla önümüze bakacağız. Güçlü adımlarla yol yürüyeceğimiz bir dönem olacak. Bunları yaparken de inşallah ortak akılla, diyalogla, kadınından erkeğine, gencinden yaşlısına kadar her kesimle alakalı olarak kapsamlı çalışmalar ve Türkiye’nin inşallah yeni atılım süreçleriyle inşa edileceğini ifade edebilirim. Allah yardımcımız olsun.”

“İslami camiaların kendi aralarında bir inisiyatif kurmalarına ihtiyaçları var”

AK Parti Genel Merkezine yapılan ziyaretin ardından Saadet Partisi Genel Merkezi’ne de bir ziyaret gerçekleştiren HÜDA PAR heyeti, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydın ve parti yetkilileri tarafından karşılandı.

Yapılan ziyarette konuşan HÜDA PAR Genel Sekreteri Şehzade Demir, toplumda istenilen düzeyde olumlu değişimlerin yapılabilmesi için İslami parti ve camialar arasında menfaat gözetmeksizin bir inisiyatifin kurulması gerektiğine vurgu yaptı.

Demir, “Türkiye’de başlayan başkanlık sistemiyle beraber iki kutuplu bir siyaset oluştu. Eskiden koalisyon sistemi bitecek diyorlardı, ama şimdi daha fazla ağırlık oluşturmaya başladı. Partilerin altın hisse noktasındaki karşılıkları çok daha büyüktür. Türkiye’de Müslümanların içini rahatlatacak, onların önünü açacak güçlü ve etkin bir sese ihtiyacımız var. Saadet partisi ve HÜDA PAR kendilerine göre bir şeyler ifade etmeye çalışıyorlar. Allah hayırlara vesile kılsın. Diğer İslami kesimler de kendilerine göre bir şeyler yapmaya çalışacaklar. Fakat biliyoruz ki, ne iktidar partisinin ilkeleri ne muhalefet partilerinin ilkeleri içimizi rahatlatmıyor. Müslümanlar açısından İslami kesimlerin herhangi bir menfaat beklentisi olmaksızın Müslümanların içine sinecek, sahih sünnete uygun bir ses olmaya vesile olacak bir birlikteliğe ihtiyaç var. Bir araya gelerek inisiyatif oluşturup Türkiye’deki sorunları İslami anlayışla gür bir sesle ifade edebilecek bir sese ihtiyaç var.” diye konuştu.

Demir’in temennilerini olumlu bulan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydın ise “İnşallah bu temenniler fiile dönüşecek, Türkiye’yi normalleştirecek, hukuk, adalet, birlikte yaşama, birbirini anlama, birbirine tahammül edecek bir durumu temin edecek bir siyasi zaruret var. Diyalogsuz, masaya oturmadan sorunların çözümü olmaz. Birbirimizin aynısı olma zarureti olmaksızın yol almanın çarelerine bakmak gerekir. ”dedi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler