HÜDA PAR depremzedelere destek olmaya devam ediyor

HÜDA PAR depremzedelere destek olmaya devam ediyor

HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanlığı, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler sonrasında bölgede yürüttüğü çalışmalarını sürdürüyor.

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler aralarında Gaziantep’in olduğu 11 ilde büyük yıkımlar ve acılara neden olurken, HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanlığı tüm teşkilatları ile birlikte depremlerin etkilediği İslahiye, Nurdağı ve Kahramanmaraş’ta çalışmalarına devam ediyor.

Depremzedelere destek olmaya devam eden HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanlığı, üye ve gönüllüleri ile birlikte depremlerden etkilenen vatandaşların yaralarını sarmaya çalışıyor.

Nurdağı ve İslahiye ilçesinin yanı sıra Kahramanmaraş'ta depremin ilk saatlerinden itibaren seferber olan Umut Kervanı Vakfı’nın kurduğu aşevindeki çalışmalara destek veren HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanlığı, yardım dağıtımlarında ve halkın ihtiyaçlarının karşılanmasında önemli görevler üstleniyor.

Depremlerin ilk saatlerinden itibaren arama kurtarma ve insani yardım çalışmalarında bulunan HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanlığı, depremlerin hemen ardından yardım çalışmaları için harekete geçti.

HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Faruk Göçer başta olmak üzere yönetimi, teşkilat başkanları, üye ve gönüllüleri depremzedelerin yaralarını sarmak için ailelerini bırakıp depremzedelere koştular.

HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanlığı, merkez ve taşra ilçe başkanlıkları, kadın ve gençlik kolları ile insani yardım derneği Umut Kervanı Vakfı’nın deprem bölgelerindeki çalışmalarına destek veriyor.

Tüm teşkilatlarıyla depremlerin ilk anından itibaren afetzedelerle de bir araya gelmeye devam eden HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanlığı, Ramazan ayı dolayısıyla yapılan çalışmalara verdiği desteklerini de artırdı.

Depremzedeler için desteklerini sürdüren ve çadırkentlerde kalan depremzedeler için de imkanlarını seferber eden HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanlığı, Ramazan ayı boyunca depremzedelere sıcak yemek dağıtacağını açıklayan Umut Kervanı Vakfı’nın çalışmalarına desteğini sürdürecek.

HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Faruk Göçer, Kahramanmaraş'ta depremlerin ilk saatlerinden itibaren seferber olan Umut Kervanı Vakfı’nın kurduğu aşevinde depremzedelere iftarda yemek dağıttı.

Yemek dağıtımının ardından açıklamalarda bulunan Göçer, HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanlığı olarak depremlerin olduğu ilk andan itibaren sahada olduklarını ifade etti.

"Deprem bölgesindeki çalışmalarımızı sürdürüyoruz"

HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanlığı olarak depremzedeleri yalnız bırakmadıklarını ve bundan sonra da yalnız bırakmayacaklarını belirten Göçer, "İlk etapta enkaz çalışmalarına yardımcı olduk. Evleri yıkılan vatandaşlarımızı ziyaret ederek onlara yardımcı olma adına sahadaydık. Zaman geçtikçe insanlarımızın ihtiyaçları değişmeye başladı. Biz de HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanlığı olarak, ilçe başkanlıklarımız, kadın kolları ve gençlik kolları teşkilatlarımızla ve sivil toplum kuruluşlarıyla beraber vatandaşlarımızın yardımına koştuk. Vatandaşlarımızın gıdadan giyime sorunlarının giderilmesi için sivil toplum kuruluşlarına yardımcı olmak amacıyla üyelerimizi yönlendirdik." dedi.

"Ramazan ayında da depremzedelere destek olmaya devam ediyoruz"

Ramazan ayında da depremzedelere destek olmaya devam ettiklerini belirten Göçer, "Biz yaralar sarılana kadar sahada olacağımızı söyledik. Biz Nurdağı ve İslahiye başta olmak üzere köylerin tamamını gezerek komşu ilimiz olan Kahramanmaraş'taki depremzede vatandaşlarımızı da ziyaret ederek bu manada gerek gıda ve diğer ihtiyaçların giderilebilmesi için bütün teşkilatlarımızı seferber ettik. Bütün illerde olduğu gibi Gaziantep’te özellikle merkezde çok zarar olmadığından dolayı bizde Kahramanmaraş'a da yardımcı olmak için kardeşlerimiz gelip buradaki sivil toplum kuruluşlarına ve vatandaşlarımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

"Yaralar sarılana kadar sahada olacağız"

Nurdağı ve İslahiye'deki çalışmalarının yanı sıra Kahramanmaraş, Hatay ve Adıyaman gibi deprem bölgelerinde de HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanlığının, yardım dağıtımlarında ve halkın ihtiyaçlarının karşılanmasında önemli görevler üstlendiğini ifade eden Göçer, şunları söyledi:

"Tabi bazı arkadaşlarımız bazen haftalarca burada kalıyorlar. Bazen günlük gidip geliyorlar. Depremin olduğu ilk andan itibaren şu ana kadar da özellikle sivil toplum kuruluşlarına yardımcı olmak isteyen ve durumu müsait olan tüm kardeşlerimizin, üniversiteli gençlerimizin fedakarlıkları takdire şayandır. Üyelerimiz gelip buradaki kardeşlerimize yardımcı olmaya çalışıyorlar. Genel Başkanımızın talimatıyla yaralar sarılana kadar ve vatandaşlarımızın ihtiyaçları giderilene kadar biz sahada olacağız. HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanlığı olarak hem sahada olacağız hem de vatandaşlarımıza yardımcı olmak için elimizden gelen bütün çabayı sarf edeceğiz." (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler