HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Dinç, depremzedeleri ve yardım kuruluşlarını ziyaret etti

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç, Diyarbakır'da depremden etkilenen vatandaşları ve yardım kuruluşlarını ziyaret ederek, sorun ve problemlerin çözümüne yönelik karşılıklı bilgi alışverişinde bulundu.

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç ve beraberindeki heyet, deprem sonrası çadır kentte kalan depremzedeleri, Umut Kervanı Vakfı, Yetimler Vakfı ve Kızılay Diyarbakır şubelerini ziyaret ederek yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi aldı.


Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 şiddetindeki 2 depremin bıraktığı hasardan, 11 şehir, yüzlerce ilçe ve binlerce köy olumsuz etkilendi. Depremden dolayı insanlar hayatını kaybetti, evler yıkıldı, şehirler enkaza döndü.

Depremden etkilenen illerden biri de Diyarbakır oldu. Diyarbakır'da evleri yıkılan veya hasar gören vatandaşlar yetkililer tarafından belirlenmiş olan güvenli bölgelere yerleştirildi.

İlk olarak Kızılay Diyarbakır şubesini ziyaret eden Dinç’i Şube Müdürü Levent Açıl, Genç Kızılay Başkanı Mehmet Şirin Şenkul ve İl Şube Yönetim Kurulu Üyesi Alaattin Sever karşılayıp yaptıkları çalışma hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Deprem sonrası depremzedelere kol ve kanat olan Diyarbakır Umut Kervanı Vakfını da ziyaret eden Dinç, Vakıf yetkililerinden A. Hâkim Demir tarafından bilgi aldı. Dinç, yaptıkları çalışmalardan dolayı Umut Kervanı Vakfına ve gönüllü üyelerine teşekkürlerini illeti.

Daha sonra Yetimler Vakfını ziyaret eden Dinç, Yetimler Vakfı Genel Başkanı Fikri Karavil tarafından karşılandı.

Depremin ilk gününden bugüne kadar tüm gönüllü üyeleri ile beraber deprem bölgelerinde yardım seferberliği içerisinde olduğunun altını çizen Karavil, her zaman mağdur ve muhtaç olan vatandaşların yanında olacaklarını belirtti.

Son olarak beraberindeki heyetle birlikte, Kayapınar ilçesine bağlı Kent meydanında kurulan çadır kentte incelemelerde bulunan Dinç, depremzedelerin yaşadıkları sorun ve sıkıntılarını dinleyip her zaman yanlarında olacaklarını ifade etti. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler