HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç: Kardeşlik elini uzatarak zor günlerin üstesinden geleceğiz

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç: Kardeşlik elini uzatarak zor günlerin üstesinden geleceğiz

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç, depremzedelerin sorun ve problemlerinin çözümü için basın açıklamasında bulunarak: “Depremde etkilenen tüm kardeşlerimizin sosyal hayata dönmeleri için maddi ve manevi tüm destekler artırılmalıdır.” dedi.

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından olumsuz etkilenen kentlerden biri de Diyarbakır oldu.

Diyarbakır’da yaşanan felaketten dolayı, hayatını kaybedenler, yaralananlar oldu. Birçok ev ve işyeri hasar gördü.

HÜDA PAR depremin ilk anından itibaren depremzedelerin yanında

Büyük kıyametin küçük bir senaryosunu andıran depremde; 11 şehir, binlerce ilçe ve on binlerce köy felaketten olmuşuz etkilendi. Yollar çatladı, su, elektrik ve doğal gaz kesintileri meydana geldi.

Dünya tarihinde ender görülen felakete “Yüzyılın Felaketi” adı verildi.

Yüzyılın Felaketinden sonra; duyarlı kurum, kuruluş, siyasi parti ve STK’lar tarafından, yaralar sarılırken, depremin ilk gününden bu yana siyasi partiler içinde en büyük duyarlığı gösteren partilerden biri de HÜDA PAR oldu.

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, depremin ilk anından itibaren partisine seslenerek arama kurtarma çalışmalarına katılmalarını, yaraların sarılmasını ve can kurtarma seferberliği ilan etmişti.

HÜDA PAR deprem bölgelerinin tümünde depremzedelerin imdadına koştuğu gibi Diyarbakır’da da depremzedelerin imdadına koştu ve koşmaya da devam ediyor.

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç, HÜDA PAR olarak Diyarbakır’da depremzedeler için yaptıkları çalışmalarla ilgili kamuoyuna basın açıklaması yaparak paylaşımlarda bulundu.

Dinç, basın açıklamasında depremzedelerin sorun ve problemlerini ve HÜDA PAR olarak çözüm önerilerini paylaştı.

HÜDA PAR İl Başkanı Dinç, depremin Diyarbakır’da bıraktığı can kaybı, yaralı ve hasar durumunu paylaştı

Depremin yaralarını sarmaya devam ettiklerini söyleyen Dinç, depremin Diyarbakır’da meydana getirdiği can kaybı, yaralı sayısı ve hasarlı bina sayısını paylaşarak: “Maraş merkezli 2 büyük deprem felaketinin 2. haftasını bitirmiş durumdayız. Diyarbakır’da 1’i boş olmak üzere depremde 7 bina yıkıldı. 19 Şubat itibariyle ilimizde arama kurtarma çalışmaları sona ermiştir. Vefat eden vatandaşlarımızın sayısı 410, yaralı vatandaş sayımız ise 902, yaralı vatandaşlarımızın çoğu taburcu edilmiştir. Bugün itibariyle 45 bin 149 binada hasar tespit çalışmaları yapılmıştır. Ağır hasarlı bina sayısı bin 110, orta hasarlı bina sayısı bin 44, az hasarlı bina sayısı 10 bin 97’dir.” şeklinde konuştu.

HÜDA PAR İl Başkanı Dinç, depremde yaralananlara acil şifalar, vefat edenlere de taziyelerini sundu

HÜDA PAR İl Başkanı Dinç, depremde yaralananlara acil şifalar, vefat edenlere de taziyelerini sunarak: “Depremde vefat eden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar, vefat eden kardeşlerimizin yakınlarına ve tüm depremzedeler sabırlar diliyoruz.” dedi.

“HÜDA PAR olarak sahada aktif çalıştık ve çalışmaya devam ediyoruz”

HÜDA PAR İl Başkanı Dinç, depremzedelerle bir araya geldiklerini belirterek; depremzedelerin sorun, problem ve sıkıntılarını çözmek için sahada olduklarını belirtti.

“Depremzede olduğumuz halde enkazlarda, hastanelerde, barınma ve birçok alanda 3 binden fazla üye ve temsilcilerimiz ile sahada aktif olarak çalıştık ve çalışmaya devam ediyoruz.” şeklinde konuşan Dinç, “555 ayrı noktada vatandaşlarımızın yüreğine dokunduk, acılarına ortak olduk, yaralarımızı beraber sardık. Oluşturmuş olduğumuz, çağrı merkezimiz vesilesiyle yüzlerce depremzede kardeşimizin acılarına merhem olduk olmaya da devam ediyoruz. STK’lar ve birçok mahalle muhtarları ile koordine olacak şekilde depremzedelerin yardımına koştuk. Depremden etkilenen mahallelerimizin çoğu muhtarlarıyla ile görüştük.” dedi.

Dinç, ayrıca Diyarbakır’ın dışında depremin merkezi olan Kahramanmaraş, Hatay ve Adıyaman’a da üye ve temsilcilerini göndererek yaraları sardıklarını belirtti.

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Dinç, yaşanan sorunlara karşı çözüm önerilerini paylaştı

HÜDA PAR İl Başkanı Dinç, depremzedelerin sorun ve sıkıntılarına yönelik çözüm önerilerini paylaştı.

“İlimizde tespit ettiğimiz sorunların başında, barınma sorunu ön plana çıkmıştır” diyen Dinç: “Yetkililere çağrımız, acil olarak eşyalarını taşıyan depremzede vatandaşlarımızın eşyalarını bırakabilecekleri lojistik alanlarının oluşturulması elzemdir. Lojistik alanlarla ilgili ilimize bağlı tüm meslek odaları ile gerekli girişimlerde bulunulmalıdır. Sonuçlar vatandaşları rahatlatacak şekilde kamuoyu ile paylaşmalıdır.” ifadelerini kullandı.

“Konteyner kentlerin yapımına hız verilmeli”

Konteyner kentlerin kurulmasının önemine vurgu yapan, HÜDA PAR İl Başkanı Dinç, “Malum kış aylarını yaşamaktayız Konteyner kentlerin yapımına hız verilmeli ayrıca Devlet kurumlarının sosyal tesisleri, misafirhaneleri ve tüm imkânlarını depremzede kardeşlerimizin hizmetine sunmalıdır. Çadır kentler son çözüm olarak düşünülmelidir.” dedi.

“Depremzede kardeşlerimiz maddi ve manevi desteklenmeli”

“Depremde etkilenen tüm kardeşlerimizin sosyal hayata dönmeleri için maddi ve manevi tüm destekler artırılmalıdır.” diyen Dinç, “Unutmayalım ki biz büyük bir aileyiz. Birbirimize kardeşlik, dostluk ellerini uzatarak bu zor günlerin üstesinden geleceğiz. Bu vesileyle canhıraş bir şekilde gece gündüz demeden çalışan öncelikle arama kurtarma ekiplerine STK’lara ve yardım sever tüm vatandaşlarımıza yürekten teşekkür ediyoruz.” diye belirtti. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler