HÜDA PAR: Erzurum'da yaşanan hadiselerde partimizin adının kullanılması esef verici

HÜDA PAR: Erzurum'da yaşanan hadiselerde partimizin adının kullanılması esef verici

Erzurum'da yaşananlara ilişkin yazılı açıklamada bulunan HÜDA PAR Genel Merkezi, muhalefet tarafından HÜDA PAR'ın isminin bu olaylara karıştırılmasının esef verici olduğuna vurgu yapıldı.

Genel Merkez açıklamasında, Erzurum'da yaşanan olayların, muhalefetin kullandığı şiddet söylemi ve izlenen politikalardan kaynaklandığına dikkat çekildi.

Erzurum'da yapılan mitinginde yaşanan hadiselerde HÜDA PAR'ın adının muhalefet tarafından kullanılmasının esef verici olduğu belirtilen açıklamada, iftiralarla halkı kışkırtanlarla ilgili kanuni haklar çerçevesinde adli makamlara müracaat edileceği belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Erzurum'da muhalefet cenahının dün yapılan mitinginde yaşanan hadiselerde partimizin adının kullanılması esef vericidir.

Söz konusu olaylarda herhangi bir parti üyemiz bulunmamakta ve şiddet, partimizce meşru bir yöntem olarak benimsenmemektedir.

Bununla birlikte Erzurum'da yaşananlar, muhalefet cenahının günlerdir kullanmış olduğu şiddet söylemi ve politikalarının bir sonucu olsa gerektir. Nitekim Mersin'de silahlı, bıçaklı ve sopalı saldırı olmak üzere Trabzon ve diğer bazı illerde parti üyelerimize ve stantlarımıza fiili saldırılar düzenlenmiş, siyaset yapma hakkımız engellenmiş ve güya demokrasi bekçisi muhalif siyasiler buna alkış tutmuştur. Böylece ne tür bir ikiyüzlülükle karşı karşıya olduğumuzu, anlamak istemeyenler hariç herkes anlamıştır.

Bu vesileyle, partimizin Erzurum'daki olaylarla bir ilgisi olmamasına rağmen bizi bu olaylarla ilişkilendiren tüm siyasileri ve basın mensuplarını bir kez daha şiddet ve iftira dilini terk etmeye davet ediyor, bu halkı algılar üzerinden tahrik etme adetini bırakmalarını umuyoruz.

Bununla birlikte iftiralarla halkı kışkırtanlarla ilgili tüm kanuni haklarımızı kullanacağımızı ve gereği için adli makamlara müracaat edileceğini kamuoyuna saygıyla bildiririz." (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.