HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Göçer salgından etkilenen servisçileri ziyaret etti

HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Göçer salgından etkilenen servisçileri ziyaret etti

​HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Faruk Göçer, beraberindeki heyetle birlikte Covid-19 salgını sürecinde büyük bir mağduriyet yaşayan Gaziantep Servis Araçları İşletmecileri Esnafı Odası’nı ziyaret etti.

Göçer ve heyetini, Gaziantep Servis Araçları İşletmecileri Esnafı Odası Başkanı İsmet Özcan karşıladı. Ziyarette salgın sürecinde Covid-19 önlemleri kapsamında öğrencilerin, geçtiğimiz yılın mart ayından bu yana uzaktan eğitim ile derslerine devam ettiğine dikkat çekildi.

Esnafın sorunlarını dinleyen Göçer, Covid-19 salgını sürecinin eğitim sektörünü olumsuz etkilediğini söyledi. Öğrenci servisi taşımacılığı yapan esnafı ziyaret ettiklerini belirten Göçer, servisçi esnafının devam eden sorunlarına çözüm bulunması gerektiğini söyledi.

Servisçi esnafının mağduriyetlerinin giderilmesi için atılan adımların yetersiz olduğuna dikkat çeken Göçer, bu konuda esnafın yetkililerden daha kapsayıcı adımların atılması yönünde taleplerinin olduğunu ifade etti.

Göçer, Covid-19 hastalığının devam etmesinden dolayı mağduriyet yaşayan esnafın başında servis şoförlerinin geldiğini belirterek, “Hastalığın devam etmesi demek servis şoförlerinin ödemelerini yapamaması ve bununla beraber geçimlerini sağlayamaması demektir. Bu sürecin sonunda maalesef servis şoförlerinin farklı alanlarda iş aramak zorunda kalması demektir.” dedi.

Son açıklanan kararlar neticesinde, halkın dikkat etmesi ile beraber hastalığın azalması, okulların açılması ve bununla beraber farklı iş alanlarının canlanması umut verici bir gelişme olduğunu ifade eden Göçer, şunları söyledi: “Okulların açılması ile beraber çocuklarımızın eğitim yuvalarına kavuşmaları ve bir yıldır ara verilen eğitimin gereken tedbirleri alarak başlatılması önemlidir. Eğitimin kademeli olarak başlaması ve servisçi kardeşlerimizin de biran önce işlerine başlaması bizi sevindirmiştir. Temennimiz eğitimin tam zamanlı olarak bir an önce başlamasıdır.”

HÜDA PAR heyetine yapmış oldukları ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden Gaziantep Servis Araçları İşletmecileri Esnafı Odası Başkanı İsmet Özcan ise ziyaretten duyduğu memnuniyet dişe getirdi.

Salgın sürecinde birçok esnafın zor durumda kaldığını ve en çok etkilenen sektörlerin başında öğrenci taşımacılığı yapan servisçilerin geldiğine dikkat çeken Özcan, “Servis şoförlüğü yapanlar maddi olarak çok zorlandı. Arabaların masraflarını karşılayamayacak duruma geldi. Eğitimin kademeli olarak başlaması bizi tam olarak rahatlatmıyor. Tam zamanlı olarak başlaması ve şoför kardeşlerimizin tam olarak servislerine başlamasını istiyoruz.” diye konuştu. 


HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Göçer salgından etkilenen servisçileri ziyaret etti

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler