HÜDA PAR Gençlik Kollarından depremzede çocuklara moral

Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve 11 ilde büyük yıkımlara neden olan depremden sonra HÜDA PAR Gaziantep Gençlik Kolları, depremzede çocuklarla oyun oynayarak moral verdi.

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde yaşanan ve 11 ilde büyük yıkımlara neden olan depremden en çok çocuklar olumsuz etkilendi.


Depremin toplum ve özellikle de çocuklar üzerinde oluşturduğu psikolojik travmanın etkilerini azaltmak amacıyla HÜDA PAR Gaziantep Gençlik Kolları Başkanlığı çeşitli etkinlikler düzenleyerek depremzede çocuklara moral veriyor.

Depremzedelere yönelik HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanlığı tarafından verilen temizlik, gıda, giyim ile çeşitli malzeme yardımı gibi maddi desteklerin ulaşmasına destek veren gençler, depremzede çocuklara yönelik ise moral ve motivasyon etkinlikleri düzenlemeye başladı.

HÜDA PAR Gaziantep Gençlik Kolları, Şehitkamil ve Şahinbey Gençlik Kolları Başkanlıklarından oluşan 20 kişilik animasyon ekibi deprem psikolojisini üzerlerinden atmaları ve normal hayata adapte olmaları amacıyla çocuklar ile yakından ilgileniyor.

AFAD tarafından kurulan çadırlarda aileleri ile kalan çocuklara moral vermek için Nurdağı ilçesine giden gençler, çocukların yaşadığı deprem travmasını biraz olsun gidermek için çaba gösterdi.

Çocukların keyif dolu vakit geçirmesine vesile olan gençler, çocuklara oyuncak hediye edip çeşitli ikramlarda bulundular.

Depremzede çocuklarla oyun oynayarak moral veren gençler ile çocukların etkinliklerinde tebessüm ettiren anlar yaşandı.

HÜDA PAR Gaziantep Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Üstündağ, depremden kurtulan çocuklara moral ve motivasyon sağlamaya çalıştıklarını söyledi.

“Depremin ilk gününden itibaren bütün teşkilatlarımızla sahadayız”

Depremzede çocuklarla oyun oynayarak depremin travmasından kurtulmalarını sağlamaya çalıştıklarını belirten Üstündağ, “Merkez üssü Kahramanmaraş olan 10 ilin de etkilenmiş olduğu depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, geride kalanlara sabır, yaralılara da acil şifalar diliyorum. Biz HÜDA PAR Gaziantep Gençlik Kolları olarak depremin ilk gününden itibaren bütün teşkilatlarımızla sahadayız. Umut Kervanı Gaziantep koordinesinde yardımlarımızı vatandaşlarımıza ulaştırmak için canla başla çalışıyoruz. Deprem sonucu maalesef büyük bir felaket oldu. Büyük yıkımlar yaşandı. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza yardımlarımızı ulaştırmaya çalışıyoruz. Bugün de gençlik kollarımızla beraber farkındalık oluşturma amacıyla depremden etkilenen çocuklarımızı ziyaret edip onlarla vakit geçirdik. Onlara moral olalım dedik ve ikramlarda bulunarak hediyeler getirdik. Onların bir nebze de olsa rahatlamasına ve gülmesine vesile olmak için Nurdağı’nda kurulan çadır kentlere geldik." dedi.

“Çocukların deprem psikolojisinden kurtulabilmeleri önemli”

Çocukların tebessümlerinin kendilerini çok mutlu ettiğini belirten Üstündağ, "Çocukların deprem psikolojisinden kurtulabilmeleri için böyle bir etkinlik tertipledik. Hamdolsun çocukların yüzlerindeki tebessümü hissettik. Mutlu olduklarını yüzlerinden fark ettik. Rabbim bu memlekete bir daha böyle bir afet yaşatmasın. Böyle zamanlarda dayanışmanın ve yardımlaşmanın ne kadar önemli ve değerli olduğunu da müşahede etmiş olduk. Bu tür afetlerde insanımızın ve milletimizin dayanışması, yardımlaşması bu enkazın altından hep birlikte daha çabuk kalkacağımızı da göstermiş oldu." ifadelerini kullandı.

“İnşallah hep birlikte bu enkazın altından kalkacağız”

Yapılan yardım çalışmalarına da destek verdiklerini ifade eden Üstündağ, şunları söyledi:

"Halkımız depremin ilk günlerinde dışarıda kalıyordu. Gıda ve özellikle ekmek ihtiyacı vardı. Ekmek yapabilen arkadaşlarımızı Umut Kervanı koordinesinde ki fırınlara gönderdik ve orada ekmek yaparak halkımıza ulaştırmaya çalıştık. Bir ekibimizi Kahramanmaraş’a yönlendirdik. Orada mağdur olan vatandaşlarımıza giyim, gıda, battaniye ve sıcak aş ikramlarında bulunduk. Vatandaşlarımızın her türlü ihtiyacının giderilmesi adına destekte bulunduk. Vatandaşlarımızın arabalarda ve çadırlarda kaldığı süre boyunca teşkilatlarımızla beraber Gaziantep’te birçok noktada sıcak çorba ve aş ikramında bulunduk. İlk günden bugüne çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah bu yaraları hep birlikte saracağız. İnşallah hep birlikte bu enkazın altından kalkacağız." (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.