HÜDA PAR Genel Başkanı Sağlam'dan mütefekkir Halil'e ziyaret

HÜDA PAR Genel Başkanı Sağlam'dan mütefekkir Halil'e ziyaret

HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, Erbil'de İslam dünyasının tanınan mütefekkirlerinden İmaduddin Halil ile bir araya geldi.

Çeşitli ziyaret ve temaslarda bulunmak amacıyla Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi'nin başkenti Erbil'e (Hewler) giden HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, İslam dünyasının tanınan mütefekkirlerinden İmaduddin Halil'i ziyaret etti.

Ziyarette HÜDA PAR Genel Başkanı Sağlam, İmaduddin Halil'e partileri ve çalışmaları hakkında bilgiler verdi. HÜDA PAR Genel Başkanı Sağlam ve beraberindeki heyetle yakından ilgilenen İmaduddin Halil de ziyaretin kendisini çok sevindirdiğini belirtti.

Sıcak ve samimi bir havada geçen ziyarette parti programından bahseden HÜDA PAR Genel Başkanı Sağlam, bir ihya ve ıslah hareketi olduklarını anlattı. Partilerini 6-7 yıl önce kurduklarını aktaran Sağlam, toplumun ıslahı ve ihyası adına çok sayıda farklı alanda çalışmalar yürüttüklerini, partinin de bu amaca ulaşmak için çalıştığını dile getirdi.

 

Türkiye ve diğer İslam ülkelerinde her cemaat ve tarikatın birlikte değil ayrı ayrı hareket ettiğini, bunun da güçlerini zayıflatıp İslam düşmanları için küçük lokma haline düşürdüğünü ifade eden Sağlam, Müslümanların dertlerinin bir olduğu için çalışmalarının da birbirini destekler mahiyette olması gerektiğinin altını çizdi.

Herkesin kendi bölgesindeki meseleleriyle uğraştığını, ümmetin genel sorunlarıyla ilgili meselelerde dayanışmanın olmadığını belirten Sağlam, İslami camiaların ihtilaflarını bir kenara bırakıp Kur'an ve sünnet etrafında güç birliği oluşturmaları gerektiğini söyledi. Sağlam, böyle olması durumunda İslam düşmanlarının kendilerine galip gelemeyeceğine dikkat çekti.

Sağlam, "Müslümanların derdi bir olmalıdır. Yeryüzündeki tüm Müslümanlar birbirlerini tanımalı, sorun ve sıkıntılarının çözümü için bir araya gelmelidir. Bizler bundan dolayı imkânlarımız ölçüsünde İslam coğrafyasını gezip ümmetin vahdeti için çalışmalar yürütüyoruz. Bütün İslami camia ve cemaatler arasında bir ittihad kurmak istiyoruz. İnşallah ümmetin birliği için durmadan, yorulmadan ve bıkmadan çalışacağız." dedi.

HÜDA PAR'ın Kürdistan'da varlığını göstermesinin çok önemli olduğuna işaret eden İmaduddin Halil, HÜDA PAR'ın parti programının kendisini sevindirdiğini vurgulayarak çalışmalarında başarılar diledi.

Ziyarette İmaduddin Halil, HÜDA PAR Genel Başkanı Sağlam'a ve heyetine kaleme aldığı bir kitap seti hediye etti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler