HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu: El birliği ile felaketin yaralarını saracağız

Şanlıurfa’da selzedeleri ziyaret eden HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, vatandaşların taleplerini ilgili mecralara ulaştırmak için ellerinden geleni yapacaklarını ifade ederek el birliği ile sel felaketinin yaralarını çok kısa bir sürede saracak

Depremzedeleri yalnız bırakmayan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Şanlıurfa'da yaşanan sel felaketinde de selzedeleri yalnız bırakmadı.

Şanlıurfa’da selin etkili olduğu, yıkım ve can kayıplarının yaşandığı, bölgelerde incelemelerde bulunan Yapıcıoğlu, selden etkilenen Eyyüp Çarşı esnafını ziyaret ederek sorun ve taleplerini dinledi.

Yapıcıoğlu, Haliliye ilçesi Sırrın Mahallesi'nde sel felaketinden dolayı zarar gören evleri ziyaret ederek vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'yi AFAD Koordinasyon Merkezi'nde ziyaret ederek saha çalışmaları hakkında bilgi alışverişinde bulundu.

Yapıcıoğlu'nun esnafın sorunlarını iletmesi üzerine, Bakan Nebati'nin, esnaf ödemelerinin 6 ay süreyle ertelendiğini söylediği belirtildi.

"2 bine yakın ev ve iş yeri selden ciddi bir şekilde zarar görmüş"

Sel bölgesi Şanlıurfa'da yaptığı temaslarla ilgili açıklamada bulunan Yapıcoğlu, şunları kaydetti:

"Sel felaketinin üzerinden 6 gün geçti. Yaralar büyük oranda sarılmış durumda. Temizlik çalışmaları epey bir mesafe kat etmiş. Allah bir daha böyle acılar yaşatmasın. Bugün selden etkilenen mahalleleri, selde vefat eden kardeşlerimizin ailelerini ziyaret ettik. Resmi makamlardan bilgi aldık. 2 bine yakın ev ve iş yeri selden ciddi bir şekilde zarar görmüş durumda. Yüzlerce araç selde sürüklenmiş ya da bulundukları yerlerde sel suları altında kalmak suretiyle hasar görmüş. Tesellimiz can kaybının çok büyük olmaması, eğer gece saatlerinde herkes uykudayken böyle bir felaket olmuş olsaydı, belki de bugün can kayıplarını yüzlerle ifade edecektik. Allah bir daha böyle felaketler yaşatmasın. Esnafın taleplerini bugün Maliye Bakanı'na ilettik. Özellikle ödemelerle ilgili 6 ay süreyle erteleme için hemen talimat verdiler. Yaraların kısa bir sürede sarılması için herkes elinden geleni yapacak, biz de vatandaşlarımızın taleplerini ilgili mecralara ulaştırmak için elimizden geleni yapacağız. Yine el birliği ile bu felaketin yaralarını çok kısa bir sürede saracağız. Allah bir daha böyle felaketleri milletimize, memleketimize yaşatmasın inşallah." (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler