HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu ilk iftarını Gaziantep’te depremzedelerle açtı

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu ilk iftarını Gaziantep’te depremzedelerle açtı

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Ramazan’ın ilk iftarını, depremin en yoğun etkilediği bölgelerden Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde vatandaşlarla yaptı.

İslam âlemi, on bir ayın sultanı Ramazan ayının gelişini yine heyecanla karşıladı. Müslümanların dört gözle beklediği Ramazan ayı başlarken, ilk oruç için vatandaşlar, ilk sahura kalktı ve heyecanla ilk iftarı yaptı.


"Asrın felaketi" olarak nitelenen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş başta olmak üzere Gaziantep gibi illerde depremzedeler, Ramazan’ın ilk sahurunu ve iftarını çadırlarda ve konteyner kentlerde yaptı.

Depremin ilk gününden bu yana depremzedeler ile bir araya gelmeye devam eden HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu da Ramazan’ın ilk iftarını Gaziantep’te depremzedelerle birlikte yaptı.

Ramazan ayı öncesinde de Gaziantep'te depremlerin büyük yıkıma neden olduğu Nurdağı ve İslahiye ilçelerinde ve afetin yaşandığı diğer il ile ilçelerde defalarca depremzedelerle bir araya gelen Yapıcıoğlu, Ramazan’da da depremzedeleri yalnız bırakmadı.

Ramazan’ın ilk gününde Gaziantep’e gelen Yapıcıoğlu, ilk iftarını Nurdağı ilçesinin kırsal (köy) İkizkuyu ve Keçikuyusu Mahallelerindeki depremzedelerle birlikte yaptı.

Depremlerin büyük bir yıkıma neden olduğu ve 16 kişinin hayatını kaybettiği İkizkuyu ve Keçikuyusu Mahallelerini ziyaret eden Yapıcıoğlu, beraberindeki heyetle birlikte depremzedelerin iftar sofrasına oturdu.

Başkan Yapıcıoğlu'nu, mahalle muhtarı Muhammed Aslan ve köylüler karşıladı.

İftar öncesi depremzedelerle bir süre sohbet ederek iftar saatini bekleyen Yapıcıoğlu, akşam ezanının okunmasıyla birlikte sofradaki depremzedelerle beraber iftarını açtı.

Yapıcıoğlu’nun Gaziantep’te katıldığı iftar programında Genel Başkan Vekili İshak Sağlam, Genel İdare Kurulu (GİK) üyeleri Lokman Yalçın ve İbrahim Halil Güneş, Gaziantep İl Başkanı Faruk Göçer, Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan,Şahinbey İlçe Başkanı Mustafa Kaya ve partili heyet katıldı.

Yapıcıoğlu’nun afetin yaşandığı 11 ildeki çadır ve konteyner kentlerde depremzedeler ile birlikte iftar programlarına katılacağı belirtildi.

Yapıcıoğlu, depremzedelerin kendilerini asla yalnız hissetmemeleri için Ramazan ayı boyunca HÜDA PAR teşkilatlarının sahada olması talimatı vermişti. (İLKHA)

6 Şubat depremlerinden en fazla etkilenen Nurdağı ilçemizdeyiz.

İlk iftarımızı depremde 16 kişinin vefat ettiği İkizkuyu Köyündeki kardeşlerimizle birlikte açtık. pic.twitter.com/SpndGhAJpR

— Zekeriya Yapıcıoğlu (@zyapicioglu) March 23, 2023

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.