​HÜDA PAR Genel Başkanvekili Sağlam: Derik'teki kazayla ilgili şüphelerin açığa kavuşturulması lazım

HÜDA PAR Genel Başkanvekili İshak Sağlam, Derik'te ağır tonajlı araçların daha önce de kazalara yol açtığını belirterek varsa eksiklikler ile halkın kafasındaki şüphelerin giderilmesi gerektiğini söyledi.

HÜDA PAR Genel Başkanvekili İshak Sağlam, beraberinde HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Abdurrahman Cens, HÜDA PAR GİK Üyesi Vedat Turgut'tan oluşan bir heyetle Mardin’in Derik ilçesinde meydana gelen trafik kazasında yaralananların yakınlarına geçmiş olsun, vefat edenlerin ailelerine taziye ziyaretinde bulundu.

Hastane yetkilileri ve doktorlardan yaralananların sağlık durumu hakkında bilgi alan Sağlam, sonrasında hastanelerde tedavi gören diğer hasta yakınlarına da ziyarette bulunarak geçmiş olsun dileklerini iletti.


Hastane ziyaretlerinin ardından kazanın yaşandığı Derik’e geçen HÜDA PAR Heyeti, burada kazada vefat edenlerin taziyelerine katıldı. Kazada vefat edenlerin yakınlarına başsağlığında bulunan Sağlam, kazanın gerçekleştiği yere gidip kaza hakkında bilgi aldı.


"Bu kaza ilk değil, dileriz ki bu kaza son olsun"

Kaza mahallinde açıklamalarda bulunan Sağlam, Derik'in büyük bir musibet atlattığını belirterek elim kazada vefat edenlere rahmet, yaralılara da acil şifa temennilerinde bulundu.

Sağlam, "Evet, belki bu bir kazaydı ama gördüğümüz kadarıyla yolun durumu ve ağır tonajlı araçların şehir içinden geçmesinin büyük bir faciaya yol açtığını görüyoruz. Yaşanan bu musibet, yeni kazalara yol açmayacak tedbirler alınmasına vesile olur inşallah. Gördüğümüz kadarıyla görüştüğümüz kişilerin de anlattığına göre yıllardır burada ağır tonajlı araçlar kazalara sebebiyet veriyor. Bu kaza ilk değil. Dileriz ki bu kaza son olsun." dedi.


"Burada gerekli önlemler okullar açılana kadar bitirilmelidir"

Yaptıkları gözlemler sonucunda alınması gerekenler hakkında önerilerde bulunan Sağlam, şunları söyledi:

Burada alt ve üst geçitlerin kısa sürede yapılması lazım. Özellikle okullar açılmadan önce önlemler alınmalı ki aileler çocuklarını okula göndermekten korkmasınlar. Bunun acilen önüne geçilmesi lazım. İkinci bir husus da bu ağır tonajlı araçların teknik olarak bu yükü taşıyabilecek imkana sahip olmadığı yönündeki şüphelerdir. Bu konuyla ilgili ciddi şüpheler dile getirildi. Bunun da bir an önce açıklığa kavuşturulması lazım. Büyük bir facia yaşadık. Bu nedenle insanlar dedikodu şeklinde birçok kuşkular dile getirmekte. Belki yetkililerin yapacağı en önemli hususlardan biri de halk arasında dolaşan bu tür dedikoduların önüne geçecek şeffaf bir şekilde bütün sorulara cevap verecek açıklamaları acilen yapmalarıdır. Psikolojik olarak da Derik halkı rahatlatılmadır. Biz bu işin takipçisi olacağız inşallah. Özellikle çevre yolu ve ağır tonajlı araçların geçişlerinin daha güvenli hale gelmesi için biz yetkililer nezdinde gerekli girişimleri yapacağız.
Ne olmuştu?

Geçtiğimiz cumartesi günü Derik merkez Bahçelievler Mahallesinde bir akaryakıt istasyonu yakınında freni boşalan tır, önündeki 2 araca çarptıktan sonra takla atmış kazazedelere yardım eden görevliler ile çevrede toplanan vatandaşlara de arkadan gelen başka bir tır çarpmıştı.

Feci kaza sonucunda 20 kişi vefat etmiş onlarca kişi yaralanmıştı. Kazada vefat edenler defnedilirken yaralılardan durumu iyi olanlar taburcu edildi, durumu ağır olanların ise tedavileri sürüyor. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.