HÜDA PAR heyeti kazada vefat edenlerin ailelerine taziye ziyaretinde bulundu

HÜDA PAR heyeti kazada vefat edenlerin ailelerine taziye ziyaretinde bulundu

​HÜDA PAR Genel Merkezinden oluşan bir heyet, Gaziantep-Nizip otoyolunda meydana gelen trafik kazasında vefat edenlerin ailelerine taziye ziyaretinde bulundu.

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı ve Eğitim İşleri Başkanı Metin Kaya, HÜDA PAR Genel İdare Kurulu Üyesi (GİK) ve Parti Sözcüsü Yunus Emiroğlu, Gaziantep İl Başkanı Faruk Göçer ile merkez ilçe başkanları ve beraberindeki heyet, Gaziantep-Nizip otoyolunda meydana gelen trafik kazasında vefat edenlerin ailelerine taziye ziyaretinde bulunarak başsağlığı diledi.

Geçtiğimiz cumartesi günü Gaziantep-Nizip otoyolunda bir yolcu otobüsünün daha önce kaza yapan bir araca müdahale için olay yerinde bulunan itfaiye, ambulans ve İhlas Haber Ajansı (İHA) canlı yayın aracına çarpması sonucu feci bir kaza meydana gelmişti.

Feci kazada vefat eden itfaiye personelleri Mehmet Bozkurt (59), Mehmet Polat (57), Ahmet Polat (29), sağlık görevlileri Halil Özden, Abdullah Kütük ve Tuğba Uzdilli, İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabiri Umut Yakup Tanrıöver ve vatandaşlardan Hacı Mehmet Özsoylu, yapılan tören ve kılınan cenaze namazlarının ardından il protokolünün yanı sıra aileleri, yakınları, sevenleri ve meslektaşları ile çok sayıda vatandaşın katılımıyla gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlanmıştı.

HÜDA PAR’dan oluşan bir heyet, kazada vefat eden 16 kişiden Gaziantep’te bulunan 8’inin ailelerine taziye dileklerini iletmek için kente geldi.


HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı ve Eğitim İşleri Başkanı Metin Kaya, HÜDA PAR Genel İdare Kurulu Üyesi (GİK) ve Parti Sözcüsü Yunus Emiroğlu, Gaziantep İl Başkanı Faruk Göçer ile merkez ilçe başkanları ve beraberindeki heyet, sabah saatlerinde taziye ziyaretlerine başladı.

HÜDA PAR heyeti, sırayla itfaiye personelleri Mehmet Bozkurt (59), Mehmet Polat (57) ve Ahmet Polat (29), sağlık görevlileri Halil Özden, Abdullah Kütük ve Tuğba Uzdilli, İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabiri Umut Yakup Tanrıöver ve vatandaşlardan Hacı Mehmet Özsoylu’un taziyelerine katılarak ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diledi.

HÜDA PAR heyeti, acılı ailelere HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nun selamlarını ve taziyelerini iletti.

Acılı ailelere sabırlar dileyen heyet, ailelerin acısını paylaştı. Taziye ziyaretlerinde Kur’an-ı Kerim ve dua okundu.

HÜDA PAR heyeti, vefat edenlerin ruhuna Fatiha okuyarak Allah'tan rahmet, ailelere ve yakınlarına da başsağlığı ile sabır diledi.


Yapılan taziye ziyaretlerinin ardından açıklamalarda bulunan HÜDA PAR Genel İdare Kurulu Üyesi (GİK) ve Parti Sözcüsü Yunus Emiroğlu, Gaziantep ve Mardin’de meydana gelen trafik kazalarında vefat edenlere Allah’tan rahmet, ailelere ve yakınlarına da başsağlığı diledi.

Meydana gelen kazaların herkesi derinden sarstığını ifade eden Emiroğlu, trafik kaza sonucu vefat edenlerin ailelerini ziyaret ederek taziyelerini sunduklarını ve HÜDA PAR Genel Başkan Zekeriya Yapıcıoğlu’nun başsağlığı, selamlarını ve taziyelerini ilettiklerini bildirdi.

“Vefat eden vatandaşlarımızın her birinin ayrı bir hikayesi var”

Acılı ailelerin acılarını paylaşarak acılarına ortak olmaya çalıştıklarını belirten Emiroğlu, “Meydana gelen kazalar hepimizi derinden sarstı. Sadece Gaziantep ve Mardin’de değil, aynı gün Türkiye’nin farklı bölgelerinde de kazalar meydana geldi. Biz Genel Başkanımız Zekeriya Yapıcıoğlu’nun başsağlığı ve selamlarını iletmek üzere Genel Başkan Yardımcımız ile Gaziantep İl Başkanlığımızdan oluşan bir heyetle Gaziantep’te defnedilen kardeşlerimizin ailelerini ziyaret ettik. Onların acılarını paylaştığımızı ifade ederek, Genel Başkanımız Zekeriya Yapıcıoğlu’nun selamını ilettik. Vefat eden vatandaşlarımızın her birinin ayrı bir hikayesi var. Çok genç ve yaşları ileri olanlar vardı ama hayatın gereği budur. Allah verirde alırda; netice itibariyle bizim sabırlı olmamız gerekiyor.” dedi.

“Türkiye artık çok sayıda yoğun trafik kazalarının yaşandığı bir ülke olmaktan çıkarılmalıdır”


Gerekli tedbirler alınarak Türkiye’nin yoğun trafik kazalarının yaşandığı bir ülke olmaktan çıkarılması gerektiğinin altını çizen Emiroğlu şunları söyledi:

“Burada üzerinde durulması gereken başka bir mesele vardır. Türkiye artık çok sayıda yoğun trafik kazalarının yaşandığı bir ülke olmaktan çıkarılmalıdır. Gerek ulaşım alt yapısı ve gerek diğer tedbirler bakımından birtakım gelişmeler sağlanmış olsa da bu tür kazalarla bir daha görüyoruz ki sıkıntıların hala olduğu aşikardır. Burada ya bir kusur ya bir suistimal ya da bir denetimsizlik olduğu yönünden çeşitli iddialar vardır. Gaziantep ve Mardin’deki kazalarla ilgili soruşturma devam ediyor. Bu soruşturma ilerledikçe ve süreçte yeni gelişmeler olursa, hepimiz haberdar olacağız.”

“HÜDA PAR olarak kazayla ilgili soruşturmanın takipçisi olacağız”

Vatandaşların da trafik kurallarına gerekli bir şekilde riayet etmesi yönünde tavsiyelerde bulunan Emiroğlu, “Vatandaş olarak üzerimize düşen sorumluluklar vardır. Trafik kurallarına riayet etmede hassas olmalıyız. Trafiğe çıkan araçların bakımları, muayeneleri ve denetimleri hakkında daha sıkı bir sürecin işletilmesi gerekiyor. Denetimlerin daha sıkı olması gerekiyor. Eğer bir araç trafiğe çıkıyorsa gerekli bakım, onarım ve muayenelerinin azami hassasiyetle yapılması gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Meydana gelen her iki kazayla ilgili başlatılan soruşturmayı yakından takip ettiklerini belirten Emiroğlu, “Mardin’de ve Gaziantep’te tedavi gören hastalarımızı ziyaret ettik ve ziyaretlerimiz devam ediyor. Kazalarla ilgili çeşitli iddialar var ama bunlar iddiadır. Elimizde henüz somut bir veri yoktur. Her iki kazayla ilgili sebep nedir? Ortada bir ihmal var mıdır? Katliam gibi bir kaza sonuçta, sebeplerinin iyice araştırılması gerekiyor. Soruşturma ilerledikçe her şey netleşecektir. HÜDA PAR olarak bizde bu soruşturmanın takipçisi olacağız.” şeklinde konuştu. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler