HÜDA PAR Hilvan İlçe Başkanı Atakay, fıstık işletmecilerinin sorunlarını dinledi

HÜDA PAR Hilvan İlçe Başkanı Atakay, fıstık işletmecilerinin sorunlarını dinledi

HÜDA PAR Hilvan İlçe Başkanı Fatih Atakay, yaklaşık 60 kişiye iş imkânı sağlayan fıstık işletmelerinin yollarının onarılmasını talep etti.

HÜDA PAR Hilvan İlçe Başkanı Fatih Atakay ve beraberindeki heyet, Hilvan ilçesine bağlı Ovacık Mahallesi'nde bulunan fıstık işletmelerini ziyaret etti.

İşletmeye giden yolların onarımsız olduğuna dikkat çeken Atakay, işletme sahiplerinin yetkilerle görüşmelerine rağmen yollarının onarılmadığını ifade etti.

İşletmecilerin kendi imkanlarıyla kurdukları işletmelere bakımsız bir yolun yakışmadığını vurgulayan Atakay, işsizliğin bu kadar yoğun olduğu ve halkın iş bulmak için yurdun dört bir tarafına gittiği bölgede bu tür işletmelerin önemli olduğuna dikkat çekti.

"Durum böyle iken neden bu girişimcilere yardım edilmiyor?"

Yetkililere seslenen Atakay, "İşletmelere giden yolun onarılması çok mu zor? Bin bir türlü zahmet ve alın teri ile kurulan fıstık işletmelerin, bozuk yola 0kurban edilmemesini ve bir an önce fıstık işletmelerine yakışır bir yol yapılmasını talep ediyoruz. Hilvan'da 56 bin hektarlık alanda fıstık üretimi yapılıyor. Bölge için önemli bir açığı kapatan güzide bir işletmeye böyle bir yol yakışmıyor. Fıstık üreticileri, ürünlerini satmak için daha önce Şanlıurfa ya da Gaziantep'e gitmek zorundaydı. Bu durum üretici için hem ek masraf hem de daha fazla zaman kaybıydı." şeklinde konuştu.

Hilvan'a geçte olsa iki tane fıstık işletmesinin açıldığını belirten Atakay, bu işletmelerin hasat sezonunda yaklaşık 60 kişiye istihdam belirtti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler