HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç'ten çağrı: Banka önlerindeki yoğunluğa çözüm bulunsun

Kahramanmaraş merkezli depremlerde evleri hasar gören depremzedelere ödenen 10 bin TL'lik destek dolayısıyla paranın hesaba veya isme yatırıldığı Ziraat Bankası şubeleri önünde yoğunluk devam ediyor.

Yapılan desteğin eziyete dönüşmemesi ve bundan sonra yapılması planlanan 15 bin TL'lik taşınma ve 2 ile 5 bin TL arası değişen kira yardım desteklerin yoğunluk oluşturmayacak şekilde hak sahiplerine ulaştırılması için bazı düzenlemeler yapılması gerektiğini hatırlatan HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç, yetkililere çağrıda bulundu.


Mevcut yardımların e-devlet sistemine tanımlı Ziraat Bankası hesabı veya isme yatırılması dolayısıyla destek ödemelerinin açıklanmasının ilk gününden itibaren banka şubeleri önünde yoğunluk oluştu.

Başlatılan destek programlarını değerli gördüğünü ifade eden Dinç, yoğunluğun oluşmaması için vatandaşların paralarını diğer bankalardan da alabilmeleri için belli bir düzenleme yapılmasının kaçınılmaz olduğunu belirterek bundan sonra devam ettirilmesi planlanan yardım programlarına dikkat çekti.

"Sorun belki basit görünen bir konu ama acildir"

Her şeyden önce ülke olarak büyük bir felaket yaşandığını ve Kahramanmaraş merkezli 2 büyük depremin 10 ili etkilediğini belirten Dinç, "Can ve mal kaybı verdik, vatandaş mağduriyetler yaşadı. Bu konuda yetkililerce desteklerin verilmesi önemlidir, kıymetli buluyoruz. Evleri yıkılan, hasarlı olan veya yakınlarını kaybedenlere yönelik yapılan destekler önemlidir fakat şu an gördüğümüz sıkıntı özellikle Ziraat Bankası önlerinde ciddi yığılmalar var. Bu vatandaşların uzun süre sıra beklemesi insan onuruna yakışmıyor, buna bir çözüm bulunması lazım. Sadece Diyarbakır'da değil, diğer illerde de ciddi bir yığılmanın olduğunu müşahede ettim, gördüm." dedi.

Sorunun çözümüne yönelik öneri sunan Dinç, "Devlete ait farklı banka ve kurumlardan bu tahsilatın yapılabilmesi gerekir. Sadece bir bankaya odaklanmamak lazım. Diğer bankalardan veya e-devlet sistemine tanımlı diğer banka hesaplarına yatırılması daha doğru olacaktır. En azından vatandaş o sırada uzun süre beklemiş olmaz. Belki basit görünen bir konu ama acildir. Çünkü belki o insanların ihtiyacı vardır veya yardım kuruluşların dağıtılan çorbayı içmeyip kendi kendine yetmeye çalışan ve başkasına muhtaç etmeyen insanlar vardır. Açıkçası o sırada bekleyenleri görünce büyük bir üzüntü duyduğumu belirtmek isterim." ifadelerini kullandı.

"Gayemiz birilerini şikâyet etmek değil, soruna çözüm bulmaktır"

Dinç, "Buna bir düzenlemenin getirilmesi çok zor değildir. Nihayetinde bu 10 bin TL'lik yardım tek seferliğine yapılan bir yardımdır. Fakat bunun haricinde taşıma ücretleri verilecek veya kiracı ve ev sahiplerine kira yardım desteği verileceğini düşündüğümüzde büyük bir yığılma olacaktır. Yetkililerin bir an önce alt yapı oluşturmalı, bu yoğunluk sorununa karşı çözüm bulmalıdır. Gayemiz birilerini şikâyet etmek değil, bir soruna çözüm bulmaktır." şeklinde konuştu. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler