​HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı Elibüyük, AGD Şubesini ziyaret etti

​HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı Elibüyük, AGD Şubesini ziyaret etti

​HÜDA PAR İstanbul il Başkanı Erdal Elibüyük, Anadolu Gençlik Derneği (AGD) İstanbul şubesini ziyaret etti.

AGD İstanbul Şubesi Başkanı Yunus Genç tarafından karşılanan Elibüyük, burada yaptığı konuşmada “Zihinleri işgal altında olan Müslümanların ekonomik, siyasi ve kültürel alanlarda ve her alanda mücadele vermesi gerekiyor.” dedi.

Her zaman olduğu gibi zor ve sıkıntılı süreçlerde de Müslümanların bir ve bütün olması gerektiğini belirten Elibüyük,  yapılan ziyaretlerin İslami hassasiyetlerin oluşması açısından vakıf ve derneklerin faaliyetlerinin artırılması ve çalışmalarına destek verilmesi açısından önemli olduğunu ifade etti.

Müslümanlar arasındaki diyalogların sıkı tutulması gerektiğini ifade eden Elibüyük, İslam dünyasının sorun ve sıkıntılarını çözmek için her Müslümanın taşın altına elini koyması gerektiğini vurguladı.

Elibüyük, “Müslümanların temel sorunları ortada. Çok uzakta veya bilinmedik sorunlar değil. Ecdadımızda bir toprak parçasını işgal girişiminde bulunmamıştır zaten. İlk olarak gönülleri fethetmiştir. Medine sözleşmesinde de bunun en güzel örneklerinden bir tanesidir. Benden olmayanla da farklı kültürlerle de yaşayabiliyoruz. O dönem Müslümanların sayısı çok azdı. Ama devletin hâkimi yine Müslümanlardı. Bugün yaşadığımız sorunlarda kendimizin oluşturduğu sorunlardır. Bir kere Müslümanların zihinleri işgal altında. Zihinleri işgal altında olan Müslümanların ekonomik, siyasi ve kültürel her anlamda mücadele vermesi gerekiyor. Müslümanlar olarak hayatımızın her alanında olan iddialarımızı kimi yerde kaybettik. Biz Müslümanlar seferden sorumluyuz ve bunun için aşkımız, mücadelemiz ve ütopyamız olacak.” dedi.

Günümüzde İslami çalışmaların daha fazla olması gerektiğine değinen AGD İstanbul Şube Başkanı Yunus Genç, İslami çalışmaların ve birlikteliğin insan vücuduna takviye edilen gıda gibi faydalı olduğunu belirtti.

Genç, “Gençlerin ve genç nesillerin şuurlu bir şekilde yetişmesi için mücadele veriyoruz. Bizim amacımız Müslümanların dertleri ile ilgilenen insanların yetişmesidir. Erbakan hocamızın emek verdiği bu alanlarda çalışmalarımız devam edecektir.” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler