HÜDA PAR Kadın Kolları Başkanı Yarar, depremzedeleri ziyaret etti

HÜDA PAR Kadın Kolları Başkanı Yarar, depremzedeleri ziyaret etti

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı ve Kadın Kolları Başkanı Sema Yarar, Diyarbakır’daki depremzedeleri ziyaret ederek, sorun ve sıkıntılarını dinledi.

Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen illerden biri de Diyarbakır oldu. Diyarbakır’da evi yıkılan ve evi ağır hasarlı olan vatandaşlar, öğrenci yurtları ve çadır kentlere yerleşti.

HÜDA PAR Kadın Kolları Başkanı Sema Yarar, Diyarbakır’da depremde etkilenen vatandaşları ziyaret ederek sorun ve problemlerini yerinde inceledi, acılarını paylaştı.

Yarar ve beraberindeki heyet, Merkez Bağlar ilçesinde depremzedelerin geçici olarak yerleştikleri Halid Bin Velid öğrenci yurdunu ziyaret ederek sorun ve sıkıntılarını dinledi. Yurtlarda kalan ailelerin bazı istek ve taleplerini not aldıran Yarar, taleplerin yerine getirilmesi için gerekli çalışmaların yapılacağını belirtti.

Yarar, daha sonra Merkez Seyrantepe Çadır Kentti ziyaret ederek, çadır kent sakinlerinin sorun, sıkıntı ve problemleri dinledi, geçmiş olsun temennilerinde bulundu.

HÜDA PAR Kadın Kolları Başkanı Yarar, çadır kente kronik hastalığı olanların tedaviye ulaşmada bazı sıkıntılar yaşadığını, bu sıkıntıların giderilmesi gerektiğini söyledi.

Yarar, şeker hastası bir yaşlının insülin iğnelerinin soğuk zincirde korunmadığı için, tedaviye yanıt vermediğini, bu tür hastalar için sahra hastane veya hastaneye yatırılarak, tedavilerinin yapılması gerektiğini belirtti. Yarar, çadır kente kalan bazı sakinlerin, kendi hastaları için hasta bezi gibi bazı isteklerinin olduğunu, bu isteklerin karşılanması için gerekli hizmetlerin yapılması gerektiğini ifade etti.

Yarar, yurtlarda ve çadır kentlerde temizlik ve hijyen problemleri başta olmak üzere mahremiyetin korunmasına yönelik sıkıntılar yaşayan afetzedelerin kalıcı konutlara yerleşmek yönünde taleplerinin olduğunu belirtti.

HÜDA PAR Kadın Kolları Başkanı Yarar, depremzedelerin, konteyner evlere yerleştirilmeleri yönündeki isteklerinin çözüme kavuşturulması için gerekli adımların atılması gerektiğini söyledi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.