HÜDA PAR Kızıltepe İlçe Başkanı Kavan: Derik'te acilen çevre yolu yapılmalı

HÜDA PAR Kızıltepe İlçe Başkanı Kavan: Derik'te acilen çevre yolu yapılmalı

Mardin'in Derik ilçesinde 20 kişinin hayatını kaybettiği kaza mahalini yerinde gören HÜDA PAR Kızıltepe İlçe Başkanı Abdullah Kavan, yaşanan acı hadisenin Derik halkında bir travmaya yol açtığına dikkat çekti.

HÜDA PAR Mardin İl Başkan Yardımcısı Hamit Irmak, Artuklu İlçe Başkanı Feyyaz Dengiz, Kızıltepe İlçe Başkanı Abdullah Kavan ve beraberindeki heyet, 20 kişinin hayatını kaybettiği, 26 kişinin de yaralandığı kaza mahaline gitti.

HÜDA PAR Kızıltepe İlçe Başkanı Abdullah Kavan, kaza anını yaşayan halkla görüşerek yaşanan acı hadise ile ilgili bilgi aldı.

Derik halkı, HÜDA PAR heyetine; aynı yolda daha önce de benzer birçok kazanın yaşandığını, yolun bakımı konusunda ihmalkâr davranıldığını, bir daha benzer kazaların yaşanmaması için de yol sorununa acilen bir çözüm bulunması gerektiğini söyledi.

Derik halkıyla yaptığı görüşmelerde elde ettiği izlenimlerini aktaran Kavan, "Zamanında yapılan uyarılara dikkat edilerek gerekli tedbirler alınsaydı, bu hazin tabloyla belki karşılaşılmayacaktı." dedi.


Kaza mahalindeki sorun ve sıkıntıları halktan dinleyen Kavan, yaptığı değerlendirmede, bu elim hadisenin Derik halkında bir travmaya yol açtığını belirtti.

İzlenimlerinin ardından konuşan Kavan," Öncelikle Derik'te kaza geçiren vatandaşlarımıza Allah-u Teâlâ rahmet eylesin, ailelerine baş sağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyoruz. Vatandaşlarla temas kurduk, her birinde bir travma olduğunu gördük. Aslında bu kazanın, sadece aile bireyleri üzerinde değil, tüm Derikliler üzerinde bir travma oluşturduğunu gördük. Görüştüğümüz kişiler buna benzer birçok ölümcül kazanın daha önce de yaşandığını dile getirdiler." ifadelerini kullandı.


"Gerekli adımlar atılmış olsaydı bu acıyı, bu hazin tabloyu yaşamıyor olabilirdik"

Bu tür kazaların daha önceden de yaşandığını hatırlatan Kavan, yol ile ilgili ihmallerin bulunduğunu belirterek bu konunun bir an önce çözüme kavuşması gerektiği yönündeki halkın talebini aktardı.

Kavan, "Daha önce gerek Derik İlçe Teşkilatımızın gerek sivil toplum kuruluşlarının yapmış olduğu çağrılar var. Kaza yerindeki yolun yanlış yapılmasıyla ilgili, kavisli olmasıyla ilgili, yokuş aşağı olmasıyla ilgili defalarca açıklama yapmalarına rağmen hiçbir adım atılmamıştır. Belki o gün bu adımlar atılmış olsaydı; bu acıyı, bu hazin tabloyu yaşamıyor olabilirdik. Yolun hatalı olduğuyla ilgili vatandaşlar çeşitli açıklamalarda bulunmasına rağmen herhangi bir adım atılmamıştır. Bu kazada ihmali olan kim varsa özellikle kaza tespit raporunda belirtilmesi gerekir. Eğer kaza tespit raporunda bu ihmaller belirtilmemişse gerekirse yeniden bir keşifle bunun belirtilmesi lazım." diye konuştu.


"Çevre yolunun yapılmasıyla ilgili acilen adım atılması gerekir"

Bu yolda benzer kazaların bir daha yaşanmaması için çevre yolunun mutlaka yapılması gerektiğine dikkat çeken Kavan, "Acilen Derik ilçemiz için bir çevre yolunun yapılması gerekir. Zira Mazıdağı bölgesinde bulunan fosfat ve bakır fabrikasının olması nedeniyle büyük araçların gidiş gelişi fazladır. Kazaların önlenmesi için uzun vadede Mazıdağı ve Derik yolunun gidiş-geliş şeklinde yeniden düzenlenmesi gerekmektedir. Yaptığımız görüşmelerde, aileler; ihmali olanlar hakkında hukuki süreç başlatacaklarını, bunun takipçisi olacaklarını dile getirdiler." dedi.


Konuşmasında yetkililere seslenen Kavan, "Biz buradan HÜDA PAR olarak yetkililere sesimizi duyurmaya çalışıyoruz ve vatandaşın sesini duyun diyoruz. Deriklilerin yaşamış olduğu travmayı duyun ve acilen çevre yolunun yapılmasıyla ilgili adım atın." diye konuştu. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.