HÜDA PAR liderinden Cengiz Tiryaki mesajı

HÜDA PAR liderinden Cengiz Tiryaki mesajı

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, HDP'ye oy vermediği için PKK tarafından şehid edilen HÜDA PAR üyesi Cengiz Tiryaki'nin şahadetinin birinci yıldönümü münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) lideri Yapıcıoğlu, HDP'ye oy vermediği için geçen yıl PKK tarafından Bingöl'ün Karlıova ilçesine bağlı Serpmekaya (Alpiran) köyündeki evinde uğradığı silahlı saldırıda yaralandıktan sonra tedavi gördüğü Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezine şehid olan HÜDA PAR Karlıova İlçe İdare Kurulu üyesi Cengiz Tiryaki'nin (28) şahadetinin birinci yıldönümü münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

“Cengiz Tiryaki kardeşimi rahmetle anıyorum”

Mesajı, Tiryaki'nin yaralı olarak getirildiği hastanede çekilen iki fotoğraf karesiyle birlikte Twitter hesabından yayınlayan Yapıcıoğlu, “Karlıova İlçe İdare Kurulu üyemiz Cengiz Tiryaki kardeşimi şehadetinin 1. yıldönümünde rahmetle anıyorum. Cengiz kardeşim 9.10.2014'te saat 23:30'da evinde silahlı saldırıya uğramış, 20 Ekim'de şehadet şerbetini içmişti. Allah mübarek eylesin” ifadelerini kullandı.

Cengiz Tiryaki kimdir?

Cesaret, fedakâr, saygılı ve mütedeyyin kişiliğiyle bilinen Cengiz Tiryaki (28), Karlıova ilçesinde sevilen ve değer verilen biriydi. Köyünde hayvancılık işiyle uğraşan Tiryaki, ailesi ve kardeşlerine de bakmakla yükümlüydü. Fedakârlığıyla bilinen Tiryaki, 2014 yerel seçimlerinden sonra BDP’ye oy vermediğinden dolayı hedef haline gelmişti. PKK, BDP'ye oy vermediği için Tiryaki'den köyü terk etmesini istemişti. Bu duruma direnen Tiryaki, daha sonra eli silahlı PKK'liler tarafından evinde tehdit edilmişti. Hakaretleri kabullenmeyen Tiryaki misliyle karşılık vermiş ve evini köyden taşımayacağını belirterek, “Kimi kimin köyünde kovuyorsunuz.” karşılığını vermişti.

9 Ekim Perşembe gecesinde Cengiz Tiryaki'nin evi yaklaşık 10 kişilik bir PKK çetesi tarafından sarıldı. Tiryaki'den dışarı çıkmasını isteyen PKK'li grup, kardeşinin de ellerinde olduğunu belirterek dışarı çıkmaması durumunda evi çocuklarla beraber bombalayacakları tehdidinde bulundu. PKK'li saldırganlar daha sonra kapıyı açan Tiryaki'yi uzun namlulu silahlarla tarayarak köyden kaçtı.

Kardeşleri tarafından Karlıova Devlet Hastanesine kaldırılan Tiryaki, yapılan ilk müdahaleden sonra Bingöl Devlet Hastanesine kaldırıldı. Ameliyat edilen Tiryaki, ameliyatın başarısız geçmesi ve durumunun ağırlaşması sonucu Malatya Tıp Fakültesine kaldırıldı. Burada iç kanamadan dolayı tekrar ameliyata alınan Tiryaki, 20 Ekim Pazartesi günü şehid oldu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler