HÜDA PAR Milletvekilli Demir, STK ve kanaat önderleri ile bir araya geldi

HÜDA PAR Genel Sekreteri ve Gaziantep Milletvekili Şahzade Demir, Gaziantep'te kanaat önderleri ve STK yetkilileri ile iftar yemeğinde bir araya geldi.

Yerel seçim çalışmaları kapsamında Gaziantep'te çeşitli ziyaretlere ve programlara katılan HÜDA PAR Genel Sekreteri ve Gaziantep Milletvekili Demir, partisinin İl Başkanlığı'nda kentteki kanaat önderleri ve STK yetkilileri ile iftar yemeğinde bir araya gelerek gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanlığı'nda düzenlenen programa katılan kanaat önderleri, alimler ve STK yetkilileri ile sohbet eden Demir, daha sonra gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İftar programı HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Faruk Göçer ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Nakşi Erat'ın selamlama konuşmasıyla başladı.


Ardından bir konuşma yapan HÜDA PAR Genel Sekreteri ve Gaziantep Milletvekili Demir, Gazze'deki katliamın bir an önce son bulması ve Müslümanların zafere kavuşmasını temenni etti.

Hassasiyet sahibi tüm insanların Ramazan ayında duasının Gazzeli kardeşleri olduğunu vurgulayan Demir, "Sözümüzün başı bu süreçte Filistin'dir, Mescid-i Aksa'dır ve Gazze'deki kardeşlerimizdir. Rabbim Filistin'deki kardeşlerimize bu mübarek ayda bütün İslam ümmetini sevindirecek bir zafer nasip eylesin. Herkesin bu Ramazan'da duası Filistin içindir. Bizim bundan bir şüphemiz yok. İslami hassasiyeti olan herkes, Gazze'yi düşünen herkes muhakkak bu Ramazan ayı içerisinde ilk duasının Gazze için olduğunu biliyorum. Bütün bu dualar hürmetine Rabbim Gazze'de mücadele eden, cihad eden ve ümmetin bütün sorumluluğunu kıt imkanlarına rağmen hatta hiç olmayan imkanlarına rağmen sırtlanmış olan kardeşlerimize zafer bahşetsin. Dünyanın ve tüm insanlığın başına bela olmuş olan bu siyonizmi kahr-u perişan eylesin, mağlup eylesin. Hem siyonizmi hem siyonizmin destekçilerini kahr-u perişan eylesin. Bize göre böyle bir zafer, bizim için her şeyden daha değerlidir. HÜDA PAR'ın iktidara gelmesinden ve bütün belediyeleri almasından da çok daha değerli bir sonuçtur." diye konuştu.

"Siyaset üstü bir kardeşlik ruhuyla bir arada olmak istiyoruz"

Seçime az bir süre kaldığını ve bu süreci barışla, sükunetle ve güzellikle bitirmeyi temenni ettiklerini dile getiren Demir, "Memleketimizin birliği, beraberliği, kardeşliği ve huzuru bizim için her şeyin üzerindedir. Seçimler gelip geçicidir. Rekabetlerin sadece seçim döneminde kalması elbette ki bir zarurettir. Seçimlerin sonrasında ise bizim hep beraber hiçbir farklılığa takılmaksızın memleketimiz, insanımız, huzurumuz ve hayallerimiz için çalışması, gayret etmesi gerekir. Allah kardeşliğimizi, birliğimizi ve beraberliğimizi daim etsin. Sizler bizim büyüklerimiz, tecrübelilerimiz ve değerli kardeşlerimizsiniz. Sorunlarımızı, kardeşliğin ne demek olduğunu ve memleketin neye ihtiyacı olduğunu biliyorsunuz. Hepimizin başından dünya kadar sorun, tecrübe geçmiş. Bu tecrübelerin hepsi bizim için bir değerli hazinedir. Bu tecrübelerden hakkıyla istifade etmek ve tecrübeleri bir araya getirmek, memleketin hizmetine sunmak bizim için çok önemli ve değerlidir. Burası HÜDA PAR'ın İl Başkanlığı olabilir ama biz buraya siyaset üstü bir anlayışla yaklaşıyoruz. Siyaset üstü bir kardeşlik ruhuyla bir arada olmak istiyoruz." şeklinde konuştu.

"Hırsızlık, yolsuzluk, usulsüzlük, faiz, rant ve benzeri şeyler artık ayıp olmaktan çıkmış."

Fiziki sorunların çözümünde ilerleme olduğunu ancak manevi değerlerin korunmasındaki kötü gidişatın devam ettiğine değinen Demir, "Memleketimizde birçok sorun var. Kimisi fiziki sorunlar; alt yapı, üst yapıya dair sorunlar, yol, hastane, kanalizasyon, sağlık sorunları ve diğer benzeri sorunlar yani hizmet anlamındaki sorunlardır. Bu sorunlar çok önemli sorunlar. Fakat bu tür sorunlar kalıcı değildir. Bir dönem veya iki dönem sonra neticede bu sorunlar telafi edilebiliyor. Fakat gaflete, kötü gidişata dair neslimizi bitirme tarzına, aile kurumuna, manevi değerlerimize yönelik tahribatlar, sorunlar çözülmezse, bunlar eğer elden giderse, yozlaşırsa bunların telafileri neredeyse imkansızdır. Bu sorunlar çözülmezse, bir asır veya iki asır telafi edilemez. Bunlar bize göre memleketin en önemli sorunudur. 5-10 ve 20 yıl öncenin Türkiye'sinde de fiziki anlamda sorunlar çok farklıydı. Her geçen gün çok daha iyiye gidiş elbette ki var. Fakat değerlerimizde, yaşam tarzımızda, Allah-u Teala ile irtibatımızda, çocuklarımızın ahlak, kültür ve değerlerinde diğer sorunların tersine her geçen gün çok daha kötüye doğru bir gidiş var. Bugün memleketimizde hırsızlık, yolsuzluk, usulsüzlük, faiz, rant ve benzeri şeyler artık ayıp olmaktan çıkmış. Bu kötü işler artık kınanmaktan çıkmış ve ne yazık ki doğallaşmış. Çoğu yerde doğal hak olarak görülmeye başlanmış." şeklinde konuştu.

"Evlilik bitmiş ve aile kurumu dağılmaktadır"

Gayri meşru ilişkilerin, zinanın, evlilik dışı ilişkilerin ve ahlaksızlıkların arttığına değinen Demir, "Gayri meşru ilişkiler, zina, evlilik dışı ilişkiler ve ahlaksızlıklar artık Türkiye'de ayıplanan şeyler olmaktan çıkmış. Birçok yerde de çağdaşlığın alameti olarak algılanmaya başlamış. Evlilik bitmiş ve aile kurumu dağılmaktadır. Bizim en fazla üzerinde durduğumuz husus da bu değerlere yönelik kötü gidişat ve sorunlardır. Bu çok önemli bir musibettir. Daha fenası yöneticilerimizin, büyüklerimizin ve devletimizin ya da işin içerisinde olan insanların bu musibetin farkında olmamalarıdır. Türkiye büyüyor, gelişiyor ve teknolojik anlamda ilerleme var. 'Askeri savunma sistemimizi kuruyoruz' gibi ilerlemeler söylenebilir, bunların hepsi doğrudur ama maalesef Türkiye ifade ettiğim sorunlar nedeniyle çok kötü bir durumda ve bunların düzeltilmesi, bu sorunların giderilmesi yeni neslin muhafazası anlamında hiç kimse bir şey yapmak istemiyor. Defalarca bütün yetkilileri uyardık. Sayfa sayfa raporlar ortaya koyduk, açıklamalar yaptık. Fakat şöyle bir sonuç ortaya çıktı; bu işten muzdarip olan insanlar, kendi elleriyle bu işi düzeltmek zorundadır. Başka kimsede bu endişe ve bu hassasiyet kalmamış. Bu bize göre büyük bir musibettir." dedi.

Program soru cevap bölümünün ardından sona erdi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.