HÜDA PAR Ömerli’deki PKK saldırısında zarar gören halkı ziyaret etti foto

HÜDA PAR Ömerli’deki PKK saldırısında zarar gören halkı ziyaret etti foto

HÜDA PAR heyeti, Mardin’in Ömerli ilçesinde PKK’nin bombalı araçla düzenlediği saldırıda zarar görüp mağdur olan halkı ziyaret etti.

HÜDA PAR GİK üyesi Mahmut Kılınç başkanlığındaki heyet, PKK’nin 2 gün önce bombalı araçla gerçekleştirdiği saldırıda zarar gören Ömerli halkını ziyaret ederek sıkıntılılarını dinledi.

Kılınç’a HÜDA PAR Mardin İl Başkanı Şehmus Akman ilçe başkanları ve bazı parti üyeleri de eşlik etti.

Saldırıda zarar gören esnaf ile evleri zarar gören vatandaşları ziyaret eden Mahmut Kılınç, geçmiş olsun dileklerini ileterek mağdurlarla bir süre sohbet edip sorunlarını dinledi. Kılınç, esnaf ziyaretlerinde yaptığı konuşmada, yaşanan olayın bir vahşet olduğunu, bu ve buna benzer masum halkın zarar gördüğü saldırıları kınadıklarını belirtti.

“En büyük zararı Kürtlere veriyorlar”

Kılınç, “Bu saldırıyla Kürtler ne kazandı, Türkler ve Araplar neyi kaybetti? Bunlar Kürtlerin huzuruna, kardeşliğine kast ediyorlar. En büyük zararı Kürtlere veriyorlar. Rabbim sizin ve bölge halkının hakkını bu zalimlere bırakmasın. Patlamada vefat eden vatandaşa yazık değil mi? çocuklarının rızkı için gelmişti. Ne istediler ondan o da Kürt’tü bizim gibi Kürtçe konuşuyordu. Bunların tamamı birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi, bozmak isteyen ve bu bölgeyi kaosa sürüklemek isteyen derin yapıların, emperyalistlerin maşası olmuşlardır.” diye belirtti.

“Çöküş sürecinin cinnet halini yaşıyorlar”

Bu saldırılarla örgütün korku imparatorluğunu biraz daha devam ettirmek istediğini vurgulayan Kılınç, “Bu vahşeti parti olarak kınadık. Tabi kınamakla kalmıyoruz. İnşallah Ömerli’deki kardeşlimizle birlikte üzerimize düşün ne varsa yapmaya hazırız. Ömerli huzurun, sükûnetin hâkim olduğu küçük ve şirin bir ilçemiz. Kürt, Türk, Arap’ın yani birçok medeniyetin bir arada yaşadığı bir ilçe ve bunu bozmak istiyorlar ama inşallah başaramayacaklar. Patlamanın ertesi günü Ömerli halkının kitlesel tepki vermesi çok önemliydi. Diğer ilçelerde de toplumsal tepki olsaydı buna cesaret edemezlerdi. İnşallah örgütün bu son eylemleri olur. Çöküş sürecinin cinnet halini yaşıyorlar. Yaptıkları vahşetten başka bir şey değildir. Bunun Kürtlükle, Kürdistan’la hiçbir alakası yok. Halkımız bunu yavaş yavaş anlıyor. Bizler dik duracağız, birlik olacağız, onlar kaybedecekler inşallah.” dedi.

“Huzurlu yaşamak varken huzursuzluk çıkarmanın ne anlamı var”

Esnaflar ise HÜDA PAR’ın ziyaretinden dolayı memnuniyetini dile getirerek, şunları söylediler; “PKK’lilerin ne dini ne imanı var. Bunların davası Kürt davası değildir. Onlar bu saldırılarla birlik ve beraberliğimizi bozamayacaklar. Hemen aynı gün onlara karşı yürüyüş düzenledik. Ölürsek te erkek gibi ölelim. Onlar sadece Yezidilere sahip çıkıyor başkalarına sahip çıktıkları yok. Hepimiz Müslümanız ve kardeşiz. Kim kötülük istiyorsa Allah başlarına getirsin. Huzurlu yaşamak varken huzursuzluk çıkarmanın ne anlamı var.”

Ziyaretler esnasında bir vatandaşın Kılınç’a hitaben sizleri bir an önce mecliste görmek istiyoruz, bizi temsil etmenizi istiyoruz demesi üzerine Kılınç, biz bu yola çıktığımızda halka bir söz verdik meclise gitsek gitmesek halkımızın yanında olacağız. Sevinçleriyle sevineceğiz hüzünleriyle kederleneceğiz diye cevap verdi.

Yapılan ziyaretlerin ardından Mahmut Kılınç başkanlığındaki HÜDA PAR heyeti daha sonra ilçeden ayrıldı. (Mehmet Aslan-İLKHA)








































 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.