HÜDA PAR saldırıda hayatını kaybedenlerin taziyesine katıldı

HÜDA PAR saldırıda hayatını kaybedenlerin taziyesine katıldı

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı ve beraberindeki heyet, PKK tarafından Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde düzenlenen bombalı saldırıda hayatını kaybedenlerin taziyesine katıldı.

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu ve beraberindeki partili heyet önceki gün PKK tarafından Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde düzenlenen bombalı saldırıda hayatını kaybeden Zeynep Sevinçer ile Kadir Tabier’in taziyesine katılarak ailelere baş sağlığı diledi.

Zeynep Sevinçer’in (28), patlama sonucu evinin yıkılan duvarının altında kalarak feci şekilde can verdiği, 4 yaşındaki kızının ağır yaralandığı öğrenilirken Kadir Tabier’in (45) ise kızını okul servisine bindirdiği sırada bombalı aracın patlaması sonucu hayatını kaybettiği, kızı Elif Tabier’in ise halen yoğun bakımda tutulduğu belirtildi.

HÜDA PAR heyetinden önce taziye evine gelen HDP’li heyetin taziye evinden kovulduğu öğrenilirken, acılı ailelerin HDP’lilere karşı tepkileri dikkatlerden kaçmadı.

“Bu kirli hesabın mağduru her zaman olduğu gibi yine mazlum halkımız oluyor”

Taziye sonrası bir açıklama yapan Tanrıkulu, HDP’li milletvekillerinin gözaltına alınmasından sadece saatler sonra PKK tarafından düzenlenen bombalı saldırıda 11 masum insanın vahşice katledildiğini, yüzlercesinin de yaralandığını belirterek, “Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, ailelerine sabır cemil, yaralı olan kardeşlerimize de şifa diliyoruz” ifadelerini kullandı.

Örgütün kurulduğu günden bu yana şiddeti kutsadığını ve amacına ulaşmak için yegâne yol ve yöntem olarak benimsediğinin altını çizen Tanrıkulu, “PKK ve HDP’nin, çözüm süreci olarak isimlendirilen ama aslı itibariyle devlet ile örgüt arasında bir çatışmasızlık süreci olan süreçle beraber bu mazlum halka hayatı cehenneme çevirmiş ve çevirmeye de devam etmektedir. Çatışmaları şehir merkezlerine taşımakla kalmayan örgüt, ülkeyi ikinci bir Suriye haline getirmek için çaba sarf ediyor, bunun için gerekli olan her türlü desteği de emperyalistlerden alıyor. Bu kirli hesabın mağduru her zaman olduğu gibi yine mazlum halkımız oluyor. Bu saldırılarla bir kez daha görülmüştür ki PKK, kendisine destek vermeyen Kürt halkını cezalandırmıştır.” diye konuştu.

İLKHA









Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.