HÜDA PAR Suruç adayı Mustafa Durmaz projelerini tanıttı

HÜDA PAR Suruç adayı Mustafa Durmaz projelerini tanıttı

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesi HÜDA PAR Suruç Belediye Başkan Adayı Mustafa Durmaz projelerini kamuoyu ile paylaştı.

ŞANLIURFA-Suruç’ta uzun zamandan beridir eğitimci ve idareci olarak görev yapan Hür Dava Partisi Suruç Belediye Başkan Adayı Mustafa Durmaz Suruç’un sorunlarından olan alt ve üst yapı sorununu ve buna benzer onlarca projesini açıkladı.

 

Şehremini sıfatıyla yola çıkan Durmaz: “En büyük projemiz ve en önemli farkımız: yalan söylememek, hırsızlık yapmamak, rüşvet almamak emanete ihanet etmemek ve belediyelere yetim malı gibi sahip çıkmaktır” dedi.

 

Bu seçimin sadece belediye seçimleri olmadığının altını çizen Durmaz: “Aynı zamanda gençlerimizin çocuklarımızın ve Suruç halkının refahı huzuru ve geleceği açısından çok önemli bir seçim olacaktır’ Dedi.

 

Durmaz sözlerinin devamında halkın hakkını kendi menfaatleri önünde tutacaklarını asla kayırma yapmayacaklarını ve Suruç halkına gereken en iyi hizmeti yapacağını ve dürüst davranacağını söyledi.

 

HÜDA PAR’ın Suruç için hazırladığı projeler ise şöyle sıralandı:
-Altyapı sorunu: Altyapı sorunun çözülmesi konusunda inşallah tüm alt yapıyı yenileyeceğiz.

-Üstyapı sorunu: kentsel bir görünüm için gereken işlemler yapılacaktır.

-Park Bahçe ve Yeşil Alan: şehrin yeşil oranın arttırılması için ağaçlandırmaya ve yeşillendirilmeye ayrı bir önem vermekteyiz.

-Oyun Parkları: ailelerin ve çocukların rahatça ve huzurlu bir şekilde vakit geçirmeleri için alan oluşturulacak.

-Işıklandırma: Şehrin cadde ve sokaklarının, parkların aydınlatılmasını sağlayacağız.

-Taziye evleri: Her mahalle ve köyümüzde erkek ve bayanlara ayrı hitap edecek taziye evleri yapacağız.

-Mezarlıklar: Mevcut mezarlıkların ağaçlandırılması ve yeşillendirilmesini sağlayacak ve düzenli bakımı yapacağız.

-Gıda Bankası: Yardıma muhtaç insanımızın temel ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde ihtiyaç sahipleri ile hayırseverleri buluşturacak gıda bankaları kuracağız.

-Şefkat projeleri: Alkol uyuşturucu ve madde bağımlısı çocuk ve gençlerin. rehabilitesi için sağlık kuruluşları ile beraber ıslah merkezleri projesini hayata geçireceğiz.

-Engelliler: Toplu taşıma araçları Kaldırım ve yolları engellilerin rahat kullanabilecek şekilde dizayn edeceğiz.

-Yetimler: Onları iş sahibi ve evlendirmek için projeler geliştireceğiz.

-Alo şehremin: Belediye başkanının halkın hizmetkârı yapacağız’ anlayışımız gereği başkana ulaşabileceğiz ‘şehremin birimi’ oluşturacağız.

-Sosyal Tesisler: halkımızın bütçesini sarsmayacak şekilde ailece güzel vakit geçirebileceği ucuz ve kaliteli hizmet veren nezih ve güzel sosyal tesisler açacağız.

-Su: Su hayattır ucuz kaliteli ve temiz su tüketmek herkesin en temel hakkıdır.

-Fakirlere su yardımı: fakir ve muhtaç ailelere fert sayısına göre metreküpü 1 kuruşa vereceğiz.

-Yerel istişare meclisi: Gençlik meclisi ve yerel istişare meclisleri kurarak şehrin sorunları çözüm önerileri sosyal kültürel vb. konularda meslek odaları STK’larla muhtarlar ve kanaat önderleri ile işbirliği içerisinde çalışıp şehrimizi beraber yöneteceğiz.

- Bayanlara özel mekânlar: Şehrin içinde bayanlarımızın namaz abdest ve çocuk emzirme ile çocuk alt değiştirme ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri mekânlar yapacağız.

-Evlilik yardımı:  Harama götüren yolların kapanması için evliliği kolaylaştırmak ve teşvik etmek toplumsal bir sorumluluktur. Bu amaçla maddi imkânsızlıktan dolayı evlenemeyen fakir gençleri tespit edip gençlerimizin yuva sahibi olmalarını sağlayacağız.

- Meslek edindirme kursları: Yaşam boyu eğitim anlayışı ile hemşerilerimizin kişisel birikimlerinim yükseltmek mesleki ve sanatsal bilgilerini geliştirmek gelir elde etmelerine katkıda bulunmak ve istihdam edilebilirliklerini arttırmak için meslek edindirme kursları açacağız.

-Eğitim: fakir ve muhtaç ailelerin öğrencilerine giyim ve kırtasiye yardımı yapacağız. Aynı zamanda geçim sıkıntısı yaşayan evli öğrencilerimize de hayırseverlerin yardımı ile katkıda bulunarak onların kiralarının denkleşmesinde yardımda bulunacağız.

-Spor: Gençlerimizin yaz tatillerini verimli geçirmelerini sağlamak ve sosyalleşmelerine katkı sunmak amacı ile gezilerin yanı sıra bayan ve erkeklere ayrı olmak üzere yüzme,  basketbol, voleybol, futbol ve masa tenisi branşlarında eğitim verecek yaz spor okulları oluşturacağız.

-Etkinlikler: Dinimizi, dilimizi, tarihimizi, kültürümüzü, değerlerimiz işleyen sosyal etkinlikler düzenleyeceğiz.(Ömer Taş-İLKHA)

Suruç Haberleri

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.